Druženje predstavnika vatrogasnih sindikalnih organizacija u Bratuncu

BRATUNAC

Druženje predstavnika vatrogasnih sindikalnih organizacija u Bratuncu

 

Teritorijalna vatrogasna jedinica iz Bratunca organizovala je druženje   predstavnika sindikalnih organizacija teritorijalnih vatrogasnih jedinica iz tridesetak opština Republike Srpske. Druženju je prethodio tročasovni radni sastanak u biskopskoj sali, na kome su razmatrani trenutni uslovi u kojima rade pripadnici vatrogasnih jedinica, kao i načini poboljšanja tih uslova. Načelnik opštine Srđan Rankić pozdravio je vatrogasce i poželio im uspješan rad te istakao značaj vatrogasne jedinice za Bratunac.

Tehnički pregled – vaš „Euro petrol oil“!

 – Poznato je da smo imali velikih problema sa poplavama, požarima i drugim elementarnim nepogodama i da su se pozivu prvo vatrogasci odazivali. Želim im da imaju što manje posla koji obavljaju, a da što više djeluju preventivno u cilju sprečavanja neželjenih pojava – rekao je Rankić i naglasio da  opština Bratunac pruža veliku podršku lokalnoj vatrogasnoj jedinici te da kroz redovni godišnji budžet izdvaja sredstva koja su potrebna za njihov rad, opremu i obuku, kako bi bila spremna da interveniše na svaki poziv građana.

kebab

Zamjenik komandira  bratunačke Teritorijalne vatrogasne jedinice Zlatan Simić rekao je da je druženje i upoznavanje vatrogasaca iz različitih sredina potrebno, ali da je svedeno na minimum.

 – Nadam se da ćemo ovakva druženja nastaviti u drugim oštinama. Važno je da se upoznamo i razgovaramo o ostvarivanju prava u jedinici, načinu daljeg djelovanja sindikalnih organizacija u tim jedinicama te kako poboljšati to stanje – naveo je Simić.

Predsjednik sindikalne organizacije Teritrijalne vatrogasne jedinice iz Bileće Dragan Vučinić pozdravio je inicijativu prvog druženja sa kolegama rekavši da se kroz međusobnu razmjenu informacija mogu naći rješenja za poboljšanje uslova rada i statusa vatrogasaca.

Vaš Shooter!

(Izvor: opstinabratunac.org)

FOTO: Ilustracija, agencije