Erkić: Privremeno oduzeta dva vozila zbog ukupnog duga od 50.560 KM – vozilo se oduzima bez obzira da li je u pitanju vlasnik auta ili je ono pozajmljeno

MILIĆI ZVORNIK

Erkić: Privremeno oduzeta dva vozila zbog ukupnog duga od 50.560 KM – vozilo se oduzima bez obzira da li je u pitanju vlasnik auta ili je ono pozajmljeno

 

Na području Policijske uprave Zvornik u posljednih nekoliko dana privremeno su oduzeta dva automobila od vozača koji su provjerom u registar novčanih kazni iamali ukupan dug u iznosu od 50.560 КM, a upravljali su vozilima bez odgovarajućih isprava.

Prema podacima ove uprave, privremeno je oduzet automobil „alfa romeo“ od Zvorničanina nakon što je provjerom u registru novčanih kazni utvrđeno da ima dug u iznosu od 25.185 КM i da je upravljao vozilom bez vozačke dozvole.

Od Milićanina je privremeno oduzet automobil „škoda“ jer je upravljao vozilom bez važeće vozačke dozvole, dok je provjerom u registru novčanih kazni utvrđeno da ima dug od 25.375 КM.Načelnik Sektora policije u Policijskoj upravi Zvornik Dražan Erkić rekao je da Zakon o prekršajima Republike Srpske obavezuje policiju da postupa u skladu sa propisima i da može privremeno da oduzme vozilo, ukoliko u javnom saobraćaju zateknu osobu da upravlja automobilom, a da pri tom ima neizmiren novčani dug.

On je naglasio da se u ovakvim slučajevima vozilo privremeno oduzima bez obzira da li je vozač vlasnik automobila, ili je vozilo pozajmio od neke druge osobe.

– Policijska uprava Zvornik nastaviće i u narednom periodu da vrši kontrolu i da sankcioniše one vozače koji ne poštuju pravila u saobraćaju propisana Zakonom o pekršajima Republike Srpske – rekao je novinarima Erkić.


On je podsjeto da policija, nakon privremenog oduzimanja vozila, protiv nesavjesnih vozača podnosi zahtjeve za pokretanje prekršajnog postupka kod nadležnih sudova.

(infobirac.net)