Dodik položio vijenac u spomen sobu i odao poštu nastradalim srpskim civilima i vojnicima iz Srebrenice

SREBRENICA

Dodik položio vijenac u spomen sobu i odao poštu nastradalim srpskim civilima i vojnicima iz Srebrenice

 

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetio je danas u Srebrenici Spomen-sobu gdje je položio vijenac i odao poštu nastradalim srpskim civilima i vojnicima iz ove opštine u posljednjem ratu u BiH.

Dodik je nakon upisivanja u knjigu utisaka rekao da je, kada se uđe u Spomen-sobu, dominantna tuga za junacima koji su život dali za Republiku Srpsku, u kojoj Srbi sada slobodno žive.

– Kada bi mogli da se negdje sretnemo s njima i kažemo im da Republika Srpska postoji i da u njoj Srbi slobodno žive, to bi za njih bilo veoma važno. Naš odnos prema njima treba da se njeguje kroz posjete ovakvim mjestima i kroz odavanje pošte njihovoj žrtvi. Odnos prema stradanju je i očuvanje Republike Srpske – poručio je Dodik.

Dodik je naglasio da se danas u Srebrenici vodi borba za političku poziciju srpskog naroda.

– Zato je važno da smo danas ovdje sa našim ljudima koji se bore za politički status, a to je nastavak borbe za Srpsku za koju su ovi junaci dali život – naglasio je Dodik.

FOTO: SRNA

On je ocijenio da ta borba podrazumijeva očuvanje institucija, teritorije i stanovništva, te političkog sistema Republike Srpske.

– Na ovakvim mjestima uvijek se zavjetujemo da ćemo to iznova raditi, što evo i danas činim – zaključio je Dodik.

On je danas pružio podršku zajedničkom srpskom kandidatu za načelnika opštine Srebrenica Mladenu Grujičiću na ponovljenim izborima koji će biti održani u nedjelju, 21. februara, i razgovarao sa članovima Opštinskog odbora SNSD-a u ovom mjestu.

Centralna izborna komisija BiH (CIK) odlučila je da 21. februara budu ponovljeni lokalni izbori u Doboju i Srebrenici.

CIK BiH je 21. januara donio odluke o poništavanju izbora na 26 redovnih biračkih mjesta i dva biračka mjesta u odsustvu za nivo načelnika i Skupštine opštine Srebrenica, te poništavanje izbora na 89 redovnih biračkih mjesta za nivo gradonačelnika i Skupštine grada Doboja.

infobirac.net