Pisić: Povoljnija epidemiološka situacija omogućava nastavak projekata prekogranične saradnje

ZVORNIK

Pisić: Povoljnija epidemiološka situacija omogućava nastavak projekata prekogranične saradnje

 

Zbog epidemioloških mjera na sprečavanju širenja virusa korona, Sajam turizma u Sloveniji, na kome su učenici i profesori SŠC „Petar Kočić“ iz Zvornik redovno učestvovali duže do decenije, ove godine je pomjeren za jun mjesec pa se u ovoj ustanovi nadaju da će se do tada steći uslovi da na njemu i nastupe sa dva projekta.

Vaš BP Diskont!

Istovremeno, nastavljaju se i aktivnosti na realizaciji drugih projekata prekogranične saradnje. Direktorica škole Biljana Pisić kaže da u petak imaju dogovore sa Ugostiteljskom školom iz Rume oko realizacije projekta koji je veoma važan za ugostiteljske smjerove u zvorničkoj školi.

 – Taj projekat je u završnoj fazi, očekujemo da bude odobren, a njegova realizacija bi mogla početi u maju mjesecu, ali više informacija ćemo dobiti na sastanku u petak u Rumi – kaže Pisić.

Ukoliko epidemiološke mjere dozvole, u junu je planiran odlazak na Sajam turizma u Ljubljanu što bi bilo prvo putovanje učenika od marta prošle godine.

 – To bi na neki način bilo otvaranje škole nakon marta prošle godine kada su zaustavljene brojne aktivnosti. Radujemo se da nastupimo na Sajmu, od 3. do 6. juna, učenici i profesori već spremaju svoje istraživačke projekte, a posebno se radujemo što ćemo se vidjeti sa prijateljima iz Srednje škole „Srečko Kosovel“ iz Sežane, koji su godinama naši domaćini. Naravno, i oni, očekujući povoljnu epidemiološku situaciju, planiraju posjetu Zvorniku u septembu ili oktobru ove godine – zaključila je Pisić.

Za realizaciju projekta „Okrugla fantazija“ zadužena je profesorica Julijana Mlinarević, a za projekat „Kuhinja moga kraja“ profesor Radovan Pelemiš.

U prilog ovim očekivanjima ide i današnja vijest da i tamo epidemija jenjava.

 – U Sloveniji su u posljednja 24 časa otkrivena još 304 zaražena virusom korona, a prema procjeni Instituta Јožef Stefan, epidemija se polako smiruje – prenio je danas RTRS.

(infobirac.net)

FOTO: Ilustracija, sa ranijih odlazaka u Sloveniju – ustupljene fotografije