ОСМАЦИ

Osmaci: Dogovorena bolja saradnja – doktori će raditi u ambulantama u Capardama i Osmacima, laboratorijske usluge jednom sedmično, stižu sanitetsko vozilo i stomatolog

Osmaci: Dogovorena bolja saradnja – doktori će raditi u ambulantama u Capardama i Osmacima, laboratorijske usluge jednom sedmično, stižu sanitetsko vozilo i stomatolog

Untitled 8

 

Direktori zvorničkih zdravstvenih ustanova Ivan Popović i Radivoje Aćimović dogovorili su na sastanku sa načelnikom opštine Osmaci Radanom Sarićem konkretne aktivnosti kako bi se unaprijedila zdravstvena zaštita stanovnika ove lokalne zajednice.

Dogovoreno je da rad doktora bude svakodnevan kroz obje ambulante, odnosno prije podne doktor će raditi u ambulanti u Osmacima, a poslije podne u ambulanti u Capardama.

viber slika 2020 09 28 17 31 54

Pored toga, oni su pozvali sve korisnike zdravstvene zaštite koji imaju mjesto prebivališta u Osmacima da se u što većem broju registruju u nadležnim ambulantama kod porodičnog doktora kako bi se na taj način stekli uslovi za stalni boravak doktora u obje ambulante.

 – Кada je u pitanju rad laboratorije biće organizovan dolazak ekipe iz Zvronika jednom sedmično i to od 07,00 do 09,00 časova u ambulanti u Osmacima, a od 09,30 do 11,00 časova u ambulanti u Capardama. Dom zdravlja Zvornik će isporučiti jedno sanitetetsko vozilo za hitne slučajeve koje će biti svakodnevno parkirano ispred ambulante u Osmacima, a načelnik opštine Osmaci i direktor Doma zdravlja Zvornik će posebnim ugovorom regulisati način rada i uslove korištenja istog – saopšteno je nakon sastanka.

beoprom 1

Sarić je istakao da je u toku i nabavka jedne stomatološke stolice koja je preduslov za pružanje stomatoloških usluga, a čim se obezbijede uslovi stomatolog će raditi dva puta sedmično.

145757887 120250219979625 331469954429527189 o

(Izvor: opstinaosmaci.org)