Virus potvrđen kod 134 osobe – u Bratuncu i Srebrenici po jedan novi slučaj

REGIJA BIRAČ REGION SREBRENICA

Virus potvrđen kod 134 osobe – u Bratuncu i Srebrenici po jedan novi slučaj

 

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju i izvršeno je testiranje 626 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 134 osobe.

Radi se o 67 muških i 67 ženskih osoba, od kojih je 10 mlađe, 81 srednje i 43 osobe starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 50 osoba je iz Banjaluke, 10 iz Prijedora, devet iz Doboja, sedam iz Bijeljine, šest iz Trebinja, po pet iz Bileće i Кneževa, po četiri iz Gradiške i Ljubinja, po tri iz Višegrada, Laktaša i Prnjavora, po dvije iz Dervente, Istočne Ilidže i Sokoca i po jedna iz Berkovića, Bratunca, Broda, Istočnog Starog Grada, Кozarske Dubice, Кotor Varoša, Nevesinja, Novog Grada, Novog Goražda, Pala, Pelagićeva, Petrova, Srpca, Srebrenice, Teslića, Foče, Čelinca, Šamca i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je osam smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o četiri muškarca i četiri žene, starije životne dobi iz Srpca (dvije osobe), Sokoca, Ugljevika, Zvornika, Srebrenice, Doboja i Nevesinja.

Besplatna dostava – Vaš BP Diskont!

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 40.624 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 2.089 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona. U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 27.668 osoba, a testirano je ukupno 185.935 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih je 556, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 203, a u opštim bolnicama 353. U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.154 osoba, a nadzor je završen kod 130.748 osoba.

Vaš Shooter!

(infobirac.net)