Svetosavska nagrada za profesoricu Svetlanu Tomić iz Srebrenice

SREBRENICA

Svetosavska nagrada za profesoricu Svetlanu Tomić iz Srebrenice

 

Još jedna Svetosavska nagrada koju dodjeljuje Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske ostaće u Srebrenici i to profesorici hemije Svetlani Tomić iz Srednjoškolskog centra Srebrenica.
 
Za svoju predanost poslu, izuzetan doprinos nastavnim i vannastavnim aktivnostima i brojne medalje, priznanja i nagrade, koje je osvojila sa učenicima ove škole, Tomićeva je nagrađena najvećom, Svetosavskom nagradom Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.
 
 
 – U ovom kolektivu radim 25 godina i na prijedlog direktora ove godine mi je pripala čast da dobijem najprestižnije priznanje za prosvjetne radnike, Svetosavsku nagradu što predstavlja izuzetan osjećaj i zadovoljstvo – rekla je Tomićeva.
 
Ona ističe da osim redovnih profesorskih poslova već deset godina vodi hemijsku sekciju pri ovom centru u kojoj je uvijek dosta đaka zainteresovanih za inovacije, eksperimentisanja, upoređivanja nekih pokazatelja iz raznih oblasti.
 
 
 – Hemija je na neki način komplementarna sa drugim naukama i u radu ove sekcije primjenjujemo znanja i iz drugih nauka za inovacije i eksperimente koje izvodimo. Članovi sekcije su veoma kreativni iako svi nisu dobri hemičari, ali pokazuju interesovanje i spremnost da uče i pri inovacijama koriste znanja iz više nauka – pojašnjava Tomićeva.
 
Direktor SŠC Srebrenica Momčilo Cvjetinović kaže da profesorica Tomić već godina ostvaruje izuzetne rezultate i ovu obrazovnu ustanovu predstavlja na svim takmičenjima.
 
 
 – Svetlana Tomić u ovoj školskoj godini je dobila dva značajna priznanja. Prvo, kao mentor, za rad ‘M – učenje’ na temu ‘Unapređenje obrazovanja’ sa učenicima Maricom Milosavljević i Vukašinom Jovanovićem, zlatnu plaketu sa medaljom, na tradicionalnom međunarodnoj smotri ‘INOST 2020’, Banja Luka, a drugo priznanje, koje i jeste povod, je Svetosavska nagrada, povelja, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske. Za ovu nagradu, profesoricu Tomić je predložila Škola. Zbog toga želimo predstaviti, široj javnosti, zapažen, najpolodonosniji rad ne samo srebreničke škole, već, usudili bi se reći, jednog od najuspješnijih prosvjetara u Republici Srpskoj i Srbiji u posljednjih deset godina, Svetlanu Tomić – rekao je Cvjetinović.
 
Vaš Shooter!
 
(Izvor: esrebrenica)
 
FOTO: M. Pejić