Fudbaleri Drine počeli pripreme

FUDBAL

Fudbaleri Drine počeli pripreme

 

Prozivkom koju je na stadionu Drine, obavio šef stručnog šaba Bratislav Tešić, počele su pripreme Drine za nastavak prvenstva u Prvoj ligi Republike Srpske.

Okupljenim igračima prvo se obratio Miodrag Jevtić, predsjednik kluba.

 – Želim vam da budete zdravi u ovim uslovima pandemije korona virusa, da se što bolje pripremite i opravdate ciljeve kluba, a oni su da se plasiramo u gornji dio tabele. Mislim da po igračkom kadru kojim raspolažemo to možemo postići. Klub će obezbijediti sve što je neophodno da imate optimalne uslove za rad – rekao je Jevtić.

Obraćujući se igračima, šef stručnog štaba Bratislav Tešić je izrazio nadu da će svi igrači dati maksimum u periodu priprema i da će ispuniti njegove zahtjeve i želje  uprave kluba. On je nakon prozivke odveo igrače na teren  Fudbalskog kluba Čelopek, gdje će se jedan obaviti dio priprema. Drugi dio će biti organizovam u Rekreativno sportskom centru gdje će se raditi na sticanju fizičke snage.

Što se igračkog kadra tiče, za sada niko nije napustio klub a stigla su dva pojačanja. To su Milovan Novaković, koji je stigao iz ekipa Ljubića iz Prnjavora, a koji igra na poziciji centralnog napadača, i Nebojša Babić, iz Radnika iz Bijeljine koji igra na poziciji štopera.

Na probi će nekoliko dana biti Nemanja Novaković, koji je nosio dres Podrinja iz Tršića, Ivan Živković koji je prošao školu FK Rad iz Beograda i Danijel Kovačević, kao i  pet igrača iz omladinskog pogona Drine.

Stručni štab je odredio da se tokom pripremnog perioda odigra pet prijateljskih utakmica. Prva će biti između igrača kluba, da se vide njihove mogućnosti, odbnosno kako su pristigli na pripreme.

Ozbiljne pripremne utakmice počinju 13. febrauara, kada će se igrati sa premijerligašem Radnikom iz Bijeljine. Slijede utakmice sa Rađevcem iz Krupnja, 17. februara, zatim sa Gradinom iz Srebrenika 20. februara, sa Zvijezdom 09 iz Etno sela Stanišić,  24. februara,  a generalna proba pred početak prvenstva 6. marta, biće susret sa ekipom Budućnosti iz Pilice, koja zauzima prvo mjesto na tabeli Druge lige Republike Srpske, grupa Istok.

(Za infobirac.net – D.Gajić)