U Srpskoj danas 56 novozaraženih – u Zvorniku 2, Srebrenici i Bratuncu po jedan novi slučaj

ZVORNIK

U Srpskoj danas 56 novozaraženih – u Zvorniku 2, Srebrenici i Bratuncu po jedan novi slučaj

 

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i u Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini i izvršeno je testiranje 474 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 56 osoba.

Radi se o 26 muških i 30 ženskih osoba, od kojih je pet mlađe, 33 srednje i 18 osobe starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 38 osoba je iz Banjaluke, četiri iz Laktaša, po tri iz Prnjavora i Čelinca, dvije iz Zvornika i po jedna iz Bijeljine, Bratunca, Gradiške, Srpca, Srebrenice i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je osam smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o pet muškaraca i tri žene srednje i starije životne dobi iz Banjaluke (dvije osobe), Višegrada, Zvornika, Istočne Ilidže, Dervente, Teslića i Кotor Varoša.

Vaš Shooter!

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 39.602 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 2.013 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona. U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 26.107 osoba, a testirano je ukupno 179.690 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 610, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 226, a u opštim bolnicama 384. U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 4.884 osobe, a nadzor je završen kod 126.908 osoba.

(infobirac.net)