U Srebrenici nije bilo nijednog prigovora tokom izbora

SREBRENICA

U Srebrenici nije bilo nijednog prigovora tokom izbora 

 

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da u Srebrenici u toku izbora nije bilo nijednog prigovora na izborni proces koji bi mogao da bude osnova za bilo kakvo reagovanje Centralne izborne komisije.

Dodik je dodao da su Bošnjaci iz Federacije BiH, prije svega iz Sarajeva, tek nakon što su vidjeli da su izgubili izbore u toj opštini digli medijsku halabuku i pokušali da naprave slučaj i u tome su uspjeli.

– Uspjeli su jer imaju svoje ljude u CIK-u, one koji izvršavaju naloge. Oni su i došli zato što su podobni. Došli su i u pogledu realizacije čitavog pristupa koji ide za tim da u nekim organima koje mogu da im obezbijede Bošnjaci, budu lojalni, podobni i podanički Srbi. Oni tamo postoje – od obavještajne službe, pa do sudova, tužilaštava, gdje pokušavaju da putem izbora Srba iz FBiH koji su po pravilu pažljivo izabrani, iz niza razloga uslovljeni, budu dio tih organa koji će donositi odluke kakve odgovaraju Bošnjacima – rekao je Dodik.

Vaš BP Diskont!

Prema njegovim riječima, nemoguće je da je na dan samih izbora u Mostaru bilo nekoliko stotina prigovora i da je CIK rekao “u redu”, a da su isti oni rekli da u Doboju i Srebrenici nije u redu.

– I to je dil koji prepoznajemo. Bošnjacima je bilo stalo do toga da se nekako dovedu u poziciju i ospore izbore u Srebrenici, a opoziciji u Srpskoj da to bude u Doboju. To je njihov dil i oni su izabrali – jednima treba Srebrenica, drugima Doboj i oni su se o tome dogovorili. Taj politički dogovor se realizovao i u pogledu ove odluke – rekao je Dodik.

On kaže da je u argumentima /u žalbi o spornoj odluci CIK-a o poništavanju izbora u Doboju i Srebrenici/ navedeno niz proceduralnih razloga.

– Šta očekivati od suda? Volio bih da on radi u skladu sa zakonom, ali poznato je da je upućena žalba sudu na odluku CIK-a da mimo roka koji je predviđen zakonom raspiše izbore i taj sud je potvrdio odluku CIK-a. Znači nepovjerenje je ovdje maksimalno u tom pogledu, tako da nema nikakvih očekivanja – rekao je Dodik.

(Izvor: rtrs.tv)

FOTO: esrebrenica.ba