Održana Konstitutivna sjednica Skupštine grada Zvornika

ZVORNIK

Održana Konstitutivna sjednica Skupštine grada Zvornika

 

Danas je konstituisan novi saziv Skupštine grada Zvornika. Gradonačelnik Zoran Stevanović čestitao je svim odbornicima na osvojenim mandatima i poželio srećan i uspješan rad u kreiranju zdrave i poželjne atmosfere za život i rad svih građana Zvornika.

Izabrano je novo skupštinsko rukovodstvo – Mensur Selimović, predsjednik Skupštine grada, Siniša Mijatović, potpredsjednik, i v.d. sekretara Skupštine grada Zoran Đukanović. Za zamjenika gradonačelnika izabran je Bojan Ivanović koji je i do sada bio na ovoj funkciji.

U novom sazivu je 31 odbornik i to 13 iz SNSD-a, šest iz DEMOS-a, po tri iz SDS-a, US-a i Liste za Zvornik SDA-PDA, dva iz SP-a i jedan iz DNS-a. Za jednog odbornika čeka se pravosnažnost odluke o dodijeljenom mandatu, te je današnjoj sjednici prisustvovalo 30 odbornika.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović čestitao je svim odbornicima koji su osvojili mandate, kao i izabranim funkcionerima.


 – Mi samo nastavljamo svoj rad, jer nije bilo prekida. Radimo svakodnevno, projekata nas čeka puno, mi smo jedna od sredina u kojoj se radi stalno i nastavljamo tim putem. Кo želi sa nama i ko je korektan dobro je došao. U koaliciju sa nama mogu čak i oni koji su imali svog kandidata za gradonačelnika, jer smatram da su naučili nešto iz izbornog procesa, vidjeli su gdje im je mjesto. Sve pozivam da sarađujemo, da radimo u interesu naših sugrađana, da se u Zvorniku stvaraju bolji uslovi za život, da poštujemo i volimo svoj grad, da činimo sve da se u njemu ostaje i opstaje i da u tom smislu bude usmerena sva naša pozitivna energija koju imamo – rekao je Stevanović.

Zamjenik gradonačelnika Ivanović zahvalio se gradonačelniku na ukazanom povjerenju, kao i lokalnom parlamentu koji ga je podržao.

 – Očekujem dobru i uspješnu saradnju sa odbornicima, da zajedno radimo u interesu građana i da stvaramo ambijent koji će doprineti boljem Zvorniku. Grad ima strategiju svog razvoja i nastavićemo tako i u narednom periodu – istakao je Ivanović.

Na današnjem zasijedanju imenovane su komisije za izbor i imenovanje, za statutarna pitanja i propise, budžet i finansije, te za primopredaju dužnosti predsjednika. Usvojena je i Odluka o određivanju jedinstvene liste odbornika Skupštine grada Zvornika za učešće u vjenčanjima pri matičnoj službi u Zvorniku i mjesnim kancelarijama, kao i Odluka o izmjenama i dopunama odluke o učešću u zajedničkoj izgradnji višeporodničkog stambeno-poslovnog objekta u Zvorniku.

(Izvor: gradzvornik.org)