Za Časni krst na Zvorničkom jezeru plivalo 18 učesnika – trinaestgodišnji Nikola Radivojević prvi doplivao do krsta (FOTO, VIDEO)

ZVORNIK

Za Časni krst na Zvorničkom jezeru plivalo 18 učesnika – trinaestgodišnji Nikola Radivojević prvi doplivao do krsta (FOTO, VIDEO)

 

U Zvorniku je po deseti put organizovano plivanje za Bogojavljenski krst, do koga je na Zvorničkom jezeru prvi doplivao trinaestogodišnji Nikola Radivojević.  

On je ovim povodom istakao da je bio sjajan osjećaj učestvovati u ovoj duhovnoj manifestaicji.

 – Prvi put plivam za Bogojavljenje i sjajan je osjećaj baciti se u vodu. Srećan sam što sam učestvovao i doplivao do krsta – rekao je Nikola Radivojević.

Shooter Zvornik‼️AKCIJA SVE U POLA CIJENE ‼️
SE NASTAVLJA I OVE SEDMICE
Vidimo se! 😊

Najmlađi učesnik ovogdišnjeg plivanja bio je Nikolin jedanaestogodišnji brat Stefan Radivojević.

 – Imao sam jaku želju, već godinama, da plivam za Časni krst. Roditelji su mi dozvolili da učestvujem i sa jakom vjerom sam zaplivao u jezeru. Pamtiću ovo učešće i po starijim učesnicima koji su me pazili tokom plivanja i što sam isplivao do kraja – rekao je Radivojević.

Sveštenik Rade Tešić istakao je da je danas plivalo 18 učesnika iz Bijeljine, Sokoca, Milića, Vlasenice i Zvornika. On je dodao da je pobjedniku pripao srebrni krst, dar Zlatare „Dimitrić“, a najmlađem učesniku zlatnik koji je darovala kompanija „Zo Ži“.

Među učesnicima koji su danas plivali je i Bojan Lukić, koji je svih deset godina učesnik ove duhovne manifestacije.

 – Sila Božija me je nadahnula prije deset godina da plivam za Bogojavljenski krst i tako će biti dok me zdravlje služi. Nadam se da ćemo sljedeće godine imati litiju i plivanje na gradskoj plaži kako bi ovaj događaj pratio veliki broj ljudi. Čestitam svim učesnicima, pogotovu ovim dječacima koji su danas plivali sa nama – istakao je Lukić.

Aleksandar Kojić, koji takođe godinama učestvuje u plivanju za Časni krst, potvrdio je da će se pokrenuti inicijativa kako bi za Bogojavljenje 2022. godine u Zvornika bila organizovana litija gradskim ulicama i plivanje za Časni krst na gradskoj plaži u rijeci Drini te naveo da ova ideja već ima široku podršku sugrađana.

(infobirac.net)