Zločin nad Srbima u Skelanima i dalje bez kazne

SREBRENICA

Zločin nad Srbima u Skelanima i dalje bez kazne

 

U Skelanima kod Srebrenice juče je obilježeno 28 godina od ubistva 69 mještana ovog naselja koje su ubile muslimanske jedinice iz Srebrenice 16. januara 1993. godine. Tada je ranjeno 165 mještana. Od 30 zarobljenih, polovina nije preživjela mučenja u srebreničkim logorima, a četvoro se još vode kao nestali. Služen je parastos za svih 305 skelanskih žrtava ubijenih od 1992. do 1995. godine, kojem je prisustvovao i predsjednik Vlade Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

Parastosu i obilježavanju 28 godina od stradanja srpskog stanovništva u bivšoj opštini Skelani prisustvovale su brojne delegacije i više stotina stanovnika srednjeg Podrinja sa obje strane Drine.

Cvijeće su, osim Viškovića, položili predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić, pomoćnik ministra rada i boračko invalidske zaštite Radomir Graonić, delegacije Saveza logoraša, Veterana Srpske, više udruženja i organizacija proisteklih iz rata iz podrinjskih opština i opštinske delegacije Srebrenice i Bratunca, kao i delegacija ratnih vojnih invalida iz Bajine Bašte.

Parastosu u Skelanima prethodilo je polaganje cvijeća i prisluživanje svijeća kod spomenika u obližnjim selima Ćosići i Kalimanići čiji su stanovnici, takođe, nastradali na današnji dan prije 28 godina.

Vaš Shooter!

(Izvor: rtrs.tv)