Zvornički vatrogasci u prošloj godini intervenisali 175 puta – borba sa požarima, pandemijom i poplavama

ZVORNIK

Zvornički vatrogasci u prošloj godini intervenisali 175 puta – borba sa požarima, pandemijom i poplavama

 

Pripadnici Službe profesionalne vatrogasne jedinice iz Zvornika u prošloj godini su imali 175 intervencija, što je za 48 više nego 2019. godine.

Ocjenjujući godinu iza nas, Slaviša Milić, komandir Službe PVJ Zvornik kaže da su sve zadatke izvršavali bez problema, a najteže je bilo na početku pandemije kada su imali i drugačije obaveze.

 – Pored redovnih zadataka na gašenju požara, tehničkim intervencijama, izvlačenju povrijeđenih prilikom saobrćajnih nezgoda, imali smo i nova zaduženja u vremenu pandemije. Posao se obavljao tokom dana, ali i noći kada smo, nakon prepravki na kamionima, radili na dezinfekciji gradskih ulica i javnih površina u gradu i okolini. Virus korona nije zaobišao ni nas, te je od 31 vatrogasca njih 11 bilo pozitivno – rekao je Milić i dodao da su značajan angažman imali i tokom poplava u junu prošle godine.

On je dodao da je od 175 intervencija najviše bilo šumskih požara, odnosno 80 puta su učestvovali u njihovom gašenju.

 – Treba istaći i da smo ove godine imali 14 tehničkih intervencija, a to su uglavnom bili pozivi za ulazak u stanove i druge prostorije u kojima žive starije osobe – dodao je Milić.

Ocjenjujući stanje opreme, Milić je dodao da je situacija zadovoljavajuća te naveo da su i prošle godine nabavili nove uniforme, zaštitne šljemove, čizme i drugu potrebnu opremu za intervencije u vrijednosti nešto većoj od 121.000 KM.

 –  Ove godine u planu je nabavka tehničkog vozila za spasavanje iz udesa, a vrijednost takvog vozila je preko 100.000 KM. Prošle godine je u planu bila nabavka još jednog kamiona, ali je zbog pandemije to prolongirano te se nadamo da će do realizacije doći ove godine – zaključio je Milić.

Dezinfekcija ulica tokom pandemije (VIDEO).

(infobirac.net)