Tokom pojačane kontrole 38 vozača isključeno iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – pet vozača lišeno slobode do otrežnjenja

REGIJA BIRAČ ZVORNIK

Tokom pojačane kontrole 38 vozača isključeno iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – pet vozača lišeno slobode do otrežnjenja

 

Na području Policijske uprave Zvornik, u periodu od 08. do 10. januara 2021. godine, realizovana je regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola i opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje, saopšteno je iz PU Zvornik.

 – Tokom navedene akcije, policijski službenici Policijske uprave Zvornik su kontrolisali 375 učesnika u saobraćaju, od kojih je 107 sankcionisano. Od ukupnog broja kontrolisanih, 326 učesnika je podvrgnuto kontroli prisustva alkohola u organizmu, od čega je kod 38 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu – stoji u saopštenju.

TOTALNA RASPRODAJA ➡️ 11. – 16.01. ‼️😍
➡️ ❌ SVE U POLA CIJENE ❌ posjetite nas ili naručite online ➡️
Čekamo vas ‼️😀

 – Pet vozača je lišeno slobode i zadržano do istrežnjenja ili oporavka kod kojih je utvrđeno prisustvo alkohola preko 1,5 g/kg, dok su dva učesnika sankcionisana prilikom kontrole na prisustvo opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova. Pored toga, evidentirano je i 67 ostalih prekršaja po drugim osnovama iz oblasti bezbjednosti saobraćaja – navodi se u saopštenju i doddaje da će Policijska uprava Zvornik i u narednom periodu nastaviti sa preduzimanjem niza aktivnosti u cilju veće bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

(infobirac.net)