Povodom Dana Republike Srpske položeni vijenci na Centralnom spomen obilježju u Zvorniku

ZVORNIK

Povodom Dana Republike Srpske položeni vijenci na Centralnom spomen obilježju u Zvorniku

 

Povodom Dana Republike Srpske u Zvorniku su predstavnici boračkih organizacija proisteklih iz posljednjeg Odbrambeno-otadžbinskog rata, Gradske uprave, PU Zvornik, poslanici u NS RS i PS BiH, predstavnici u zajedničkim organima BiH i odbornici Skupštine grada položili vijence na Centralno spomen obilježje u centru grada.

Predsjednik Gradske boračke organizacije u Zvorniku Lazar Ristić istakao je da je ovo dan koji se i ranije obilježavao i koji će se uvijek obilježavati.

 – Mi smo položili vijence na spomenik koji je pokazatelj da je Republika Srpska stvorena žrtvama naših saboraca. Želim da borci Republike Srpske, ratni vojni invalidi i porodice poginulih boraca ostvare sva svoja prava koja nisu do sada ostvarili, a mi ćemo se truditi da to tako i bude čime bi se opravdalo postojanje Republike Srpske i ono zbog čega su se oni borili – rekao je Ristić.

Gradonačelnik Zvornika istakao je da Republiku Srpsku treba da čuvamo i da imamo više poštovanja prema njenim stvaraocima.

 – Republiku Srpsku niko neće ugasiti ni oteti. Samo je mi možemo dovesti do mjere da ona nestane. Jasno je kako da je čuvamo, tako što će poslodavci da plaćaju obaveze državi, da radnicima isplaćuju plate, da radnici budu posvećeni svom poslu, da se mladi obrazuju, da ne dozvolimo da na odgovorna mjesta postavljamo polupismene ljude, da ne uzimamo privilegije samo za sebe, da radimo više. I poštovanjem epidemioloških mjera čuvamo Republiku Srpsku, jer time čuvamo ljudske resurse i zdravstvene resurse, da čuvamo sve naše resurse, i šume i vode, i budžet i način trošenja budžetskih sredstava. Ne treba samo danas da se kunemo u stvaraoce, a onda da se okrenemo i radimo za sebe, jer se tako ne čuva Republika Srpska  – rekao je Stevanović.

(infobirac.net)