Vlaseničanin osumnjičen za krivično djelo „Zloupotreba položaja odgovornog lica“

VLASENICA

Vlaseničanin osumnjičen za krivično djelo „Zloupotreba položaja odgovornog lica“

 

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik, podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu, izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv lica inicijala D.К. iz Vlasenice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Zloupotreba položaja odgovornog lica“.

Vaš BP Diskont!

Naime, D.К. se sumnjiči da je u svojstvu odgovornog lica javnog preduzeća u Vlasenici, iskoristio svoj službeni položaj i ovlaštenja i bez provođenja javnog konkursa primio u radni odnos na neodređeno vrijeme jedno lice iz Vlasenice, sa kojim je 2017. godine nezakonito zaključio Ugovor o radu na neodređeno vrijeme, na osnovu čega je tom licu izvršen obračun i isplata novčanih sredstava u iznosu od oko 20.660 КM, na ime svih zaostalih plata za vremenski period od decembra 2013. godine do aprila 2017. godine, iako navedeno lice u tom periodu nije bilo radnik tog preduzeća.

Takođe, za isto lice su na ovaj iznos neto plata obračunati i isplaćeni porezi i doprinosi nadležnim fondovima u iznosu od oko 12.300 КM, na koji način je tom licu protivpravno povezan radni staž za cijeli period kada nije bio u radnom odnosu u ovom preduzeću, čime je javno preduzeće oštećeno za iznos od oko 32.960 КM.

(PU Zvornik)

FOTO: Ilustracija, Vlasenica