Povodom Božića uručena pomoć za članove deset porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila opštine Bratunac

BRATUNAC

Povodom Božića uručena pomoć za članove deset porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila opštine Bratunac

 

Predsjednica  Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila opštine Bratunac Radojka Filipović uručila je pomoć u robi i novcu za 10 porodica poginulih i zarobljenih Srba, koje su članovi  organizacije. Ova tradicionalna akcija organizovana je povodom predstojećih božićnih praznika, a skromnu pomoć do sada je dobilo ukupno 349 porodica.

 – Ovo je četrnaesta godina kako organizujemo humanitarnu akciju sa željom da unesemo radost u porodice poginulih i nestalih u dane najvećeg hrišćanskog praznika Božića. Ovu akciju organizujemo i u dane vaskršnjih praznika i povodom 15. septembra – Dana poginulih i nestalih Republike Srpske – izjavila je Radojka Filipović napominjući da zbog epidemioloških mjera ove godine nije organizovan prijem za porodice u kancelariji Organizacije.

Sredstva za tu namjenu se, prema njenim riječima, obezbjeđuju iz Humanitarnog fonda, za koji članovi ove organizacije dobrovoljno izdvajaju po jednu marku od invalidnine.

 – Humanitarne akcije su dio aktivnosti naše organizacije, jer je naša briga o porodicama poginulih i nestalih prisutna svakog dana u godini, istakla je Radojka Filipović.

Vaš BP Diskont

(Izvor: opstinabratunac.org)