Virus potvrđen kod 150 osoba – u Zvorniku 6, Vlasenici jedan novi slučaj

REGIJA BIRAČ VLASENICA ZVORNIK

Virus potvrđen kod 150 osoba – u Zvorniku 6, Vlasenici jedan novi slučaj

 

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednjih 48 časova, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici Foča i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju i izvršeno je testiranje 815 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 150 osoba.


Radi se o 79 muških i 71 ženskih osoba, od kojih je 20 mlađe, 90 srednje i 40 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 73 osobe su iz Banjaluke, 11 iz Bijeljine, po devet iz Кozarske Dubice i Laktaša, po šest iz Gradiške, Zvornika i Prijedora, po pet iz Prnjavora i Šipova, tri iz Mrkonjić Grada, po dvije iz Doboja, Istočne Ilidže, Кneževa, Кotor Varoša, Novog Grada i Foče i po jedna iz Vlasenice, Ribnika, Srpca, Trebinja i Čelinca.

U posljednja dva dana, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 17 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o 11 muškaraca i šest žena, srednje i starije životne dobi od kojih su po četiri osobe iz Gradiške, po dvije iz Banjaluke, Doboja i Prijedora i po jedna osoba iz Srpca, Bijeljine, Čajniča, Prnjavora, Dervente, Novog Grada i Laktaša.

Vaš BP Diskont!

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 37.335 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 1.801 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona. U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 23.437 osobe, a testirano je ukupno 163.324 osoba.

Vaš Shooter!

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 728, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 290, a u opštim bolnicama 438. U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 7.812 osoba, a nadzor je završen kod 119.192 osoba.

(infobirac.net)

FOTO: Ilustracija, agencije