Сребреница: Мирков природни сапун са Губер водом

Сребреница: Мирков природни сапун са Губер водом

 

Док сваке секунде огромне количине љековите Губер воде отичу у канализацију, Мирко Секулић је дошао на идеју да веома мале количине воде Црног Губера искористи за природне сапуне које прави, пише ЕСребреница.

Мирка много људи познаје као умјетника који израђује сувенире, украшава и уређује ентеријере, гради фонтане, слика и заправо све што узме да ради у то утка и себе и своју креативност. Приликом посјете Француској имао је прилику да се упозна и са процесом израде природних препарата.

 – Случајно сам посјетио једну радњу гдје се производе природни препарати. Када сам власнику те радње испричао за љековите воде Губера, дозволио ми је да се боље упознам с процесом производње природних препарата и ту се родила идеја о производњи сапуна на бази љековите воде Црни Губер – прича Мирко који је у том периоду усавршавао грнчарски занат у Француској.

Ђак спорт – Зворник!

Мирко је, на бази Губер вода, произвео неколико врста сапуна који се користе за кожу и дјелотворни су, а за које је микробиолошком анализом утврђен као лијек у Заводу за јавно здравство Тузланског кантона. Поред Губер вода, у сапуне додаје кокосово и маслиново уље, кафу, мед и све ручно прави.

Мирко истиче да је прошле године произвео више од 7.000 сапуна које је продао или поклонио пријатељима, а постали су веома тражени. Такође, почео је да производи и ликере од боровнице која је убрана на Губеру, као и од мушмуле.

(Извор: ЕСребреница)