АКТУЕЛНОЗВОРНИК

Stanislav Tomić dobitnik nagrade „Radoje Domanović“ – najviše priznanje u oblasti književne satire

Stanislav Tomić dobitnik nagrade „Radoje Domanović“ – najviše priznanje u oblasti književne satire

278472510 10226994346025156 2106018458832944094 n 1

 

Profesor Stanislav Tomić još jednom je „perom“ proslavio Zvornik. Naime, njemu je u petak, 15. aprila, dodijeljena nagrada „Radoje Domanović“. Dodjela ovog najvišeg priznanja u oblasti književne satire održana je u Beogradu, u prostorijama Udruženja književnika Srbije.

beoprom

Tomiću je nagrada uručena za najbolju knjigu aforizama u 2021. godini „Umnjaci izrastaju kasnije“, u izdanju Narodne biblioteke iz Zvornika. Ovo je jedno od najvećih književnih priznanja koje je stiglo u Zvornik, usudili bismo se reći, od vremena Marka Markovića. Ako se ovome doda i činjenica da je izdavač zvornička Narodna biblioteka onda Zvornik i te kako treba da bude ponosan na ovo književno priznanje. Ujedno, to je još jedan dokaz da Tomićeva ideja i institucionalna podrška Narodne biblioteke iz Zvornika o nastanku Festival humora i satire pod nazivom „Kriva Drina“ dobija svoje puno značenje.

Stanislav Tomić, magistar filozofije, je napisao četiri knjige aforizama, imao je nekoliko izložbi umjetničkih fotografija, nosilac je brojnih projektnih aktivnosti iz oblasti kulturnog i duhovnog života grada.

Tomiću je nagradu dodijelio predsjednik Udruženja književnika Srbije, Radomir Andrić.

Euro
Dragi kandidati,
pravo je vrijeme da započnete osposobljavanje za vozača B, C1, C ili D kategorije . Spremili smo odlične pogodnosti za sve naše kandidate kao što su besplatan prevoz za vrijeme obuke i uvijek popularno plaćanje na rate. Želite da obradujte nekoga za 18. rođendan poklon bonom za osposobljavanje za vozača, pomoći ćemo Vam oko pripreme iznenađenja. Čekamo vas.
Informacije na telefon: 056/490-394 ili 065/448-502!

(InfoBirač)