АКТУЕЛНОСРПСКА И СРБИЈА

У Београду одржан протестни скуп „Србија против насиља“

У Београду одржан протестни скуп „Србија против насиља“

Untitled 2

 

У Београду је јуче одржан протестни скуп „Србија против насиља“. Протест је завршен нешто прије 21 час, а саобраћај на мосту Газела који је био блокиран нешто мање од два сата је профункционисао.

Организатори скупа од власти захтијевају смјену Савјета Регулаторног тијела за електронске медије (РЕМ), гашење штампаних медија који објављују лажне вијести и крше новинарски кодекс и одузимање националних фреквенција телевизијама Пинк и Хепи због промовисања насиља.

Тражи се и хитно укидање програма који промовишу насиље, неморал и агресију на телевизијама са националном фреквенцијом.

345622584 590311903163934 8441790476557126209 n
Vaš Shooter – Zvornik!

Опозиционе странке које су организовале протест захтјевају и институционалну одговорност за трагедије у којима је убијено 17 људи, као и смјене министра унутрашњих послова Братислава Гашића и директора Безбједносно-информативне агенције (БИА) Александра Вулина.

Учесници протеста прије блокирања Газеле су се окупили испред Скупштине Србије.

Скуп “Србија против насиља” организовали су Демократска странка, Народна странка, Зелено лијеви фронт/Не давимо Београд, странка Заједно и Странка слободе и правде, Покрет слободних грађана, Синдикат Слога и Покрет за преокрет.

Ово је други протест “Србија против насиља”, а први је одржан у понедјељак, 8. маја.

Како су пренијели регионални медији ово је био један од највећих протеста грађана још од 5. октобра.

5 1

(Агенције)

ФОТО: Принтскрин, Фејсбук