АКТУЕЛНОЗВОРНИК

ПУ Зворник: Поступамо по свакој пријави из школа, ни у једном случају није уочена стварна угроженост

ПУ Зворник: Поступамо по свакој пријави из школа, ни у једном случају није уочена стварна угроженост

полиција

 

Полицијска управа Зворник је у складу са закључцима Прве ванредне сједнице Владе Репблике Српске посвећених трагичним догађајима у Србији покренула низ активности, међу којима је котрола стрелишта и стрељачких клубова која је јуче извршена на подручју цијеле Републике Српске. Приликом ове контроле полицијски службеници нису утврдили неправилности, а контроле ће се наставити и у наредном периоду, саопштили су за наш портал из ПУ Зворник.

 – Такође, полицијски службеници ће наставити одржавање едукативних предавања за ученике основних и средњих школа о опасностима употребе ватреног оружја и минско-експлозивних средстава, а све са циљем подизања свијести дјеце школског узраста о опасностима и посљедицама које носи употреба ватреног оружја. Истовремено, полицијски службеници ће наставити са присуством у близини школа, са циљем превентивног дјеловања и што бољом комуникацијом са надлежним у школама, али и самим ученицима – наводи се у саопштењу.

beo nova Copy

Полицијска управа Зворник је у протеклих седам дана запримила више пријава, прије свега од надлежних у школама о потенцијалним пријетњама ученицима, наставницима, увредама и слично.

 – Полицијски службеници су поступали по свакој од наведених пријава и извршили повјеру навода, обавјестили друге надлежне институције, те ни у једном случају није уочена стварна угроженост, односно основ за даље поступање полиције. Из тог разлога, апелујемо на медије да одговорно извјештавају о тим пријавама и потенцијалним пријетњама, јер не само да се тако неосновано стигматизују поједини ученици, иначе малољетна лица, и школе, већ се шири немир и паника међу грађанима. Припадници ПУ Зворник одговорно приступају свакој запримљеној пријави и у сталном су контакту са наставним особљем у школама, а све циљу што боље безбједности дјеце, али и запослних у школама – закључује се у саопштењу.

157884028 201931245051974 1870342736313580532 n

(Инфо Бирач)

Преузимање дијелова текста или текста у цјелини је дозвољено, али уз обавезно навођење извора и уз постављање линка ка изворном тексту на www.infobirac.net