АКТУЕЛНОАЛУМИНАЗВОРНИК

Хуманитарни поклони из „Алумине“

Хуманитарни поклони из „Алумине“

Vrijeme darivanja pred novogodisnje i bozicne praznike

 

У данима смо када исказујемо љубав према ближњима, бригу за потребе и солидарност према слабијима и најмање добро дјело боље је од најузвишеније намјере, ријечи су које се уклапају у изазовна времена у којима живимо.

Компанија “Алумина” из Зворника још једном је исказала пуну друштвену одговорност организујући активности које прије свега имају хуманитарни карактер. Како нам је рекао Стево Савић, члан менаџмента “Алумине”, компанија је обезбиједила средства за набавку прехрамбено-хемијских пакета за 35 социјално најугроженијих породица на подручју града Зворника.

 – Менаџмент компаније одлучио је да пред предстојеће празнике буде уз породице са тешким материјалним статусом и да осјете радост празника у својим домовима – каже Савић, додајући да ће додјела прехрамбено-хемијских пакета бити реализована у сарадњи са Центром за социјални рад у Зворнику.

Савић каже да је „Алумина“ обезбиједила и 1.043 новогодишња пакетића, како за дјецу својих радника, те малишане који бораве у фабричком вртићу „Невен“, док је истовремено око 140 дјечијих пакетића подијељено у хуманитарне сврхе.

Pokloni za osnovce iz Zelinja

 – Трудимо се да атмосфера даривања и помоћи траје цијеле године и ово је само дио хуманих акција које проводи наш колектив – каже Савић.

Новогодишњи пакетиће, дар највећег зворничког колектива, добили су Градска организација ратних војних инвалида Зворник, Удружење грађана за помоћ особама са посебним потребама “Рука руци” из Зворника, Основна школа “Јован Цвијић” из Зелиња и Центар за социјални рад из Зворника, односно дјеца из социјално угрожених породица.

Нову годину и предстојеће празнике спремно дочекују и у фабричком вртићу “Невен”. Подстакнути жељом да помогну, малишани вртића “Невен”, уз подршку својих родитеља и запослених у фабричком вртићу, али и компанији „Алумина“, укључили су се у хуманитарну акцију “Један слаткиш, једно дијете”.

Према ријечима Андријане Гордељевић, руководиоца вртића “Невен”, обезбијеђено је 90 слатких пакетића, који су уручени Центру за подршку дјеци са сметњама у развоју и њиховим породицама у Зворнику, затим малишанима који тренутно бораве на одјељењу Педијатрије зворничке болнице, једном броју дјеце из породица слабијег материјалног стања из Осмака, као и за најмлађе из пет вишечланих породица које су у стању социјалне потребе на подручју града Зворника.

Druzenje sa Djeda Mrazom
 

 – Посљедњу седмицу децембра дјечији вртић “Невен” испраћа приредбама и представама за најмлађе, као и хуманитарним акцијама. Велику радост за малишане представља долазак Дједа Мраза са даровима у наш вртић. Посебну захвалност дугујемо менаџменту “Алумине” који је омогућио пакетиће за малишане радника компаније, као и за малишане који бораве у вртићу, а чији родитељи нису запослени у “Алумини”. Такође смо поносни што смо заједно са родитељима наше дјечице као и радницима нашег вртића, прикупили довољан број слаткиша и пакетића које смо донирали у хуманитарне сврхе – истиче Гордељевић.

(Алумина-инфо)