Raspisan konkurs za stipendije: Uvedena nova kategorija – stipendiranje studenata iz porodica sa troje i više djece

Raspisan konkurs za stipendije: Uvedena nova kategorija – stipendiranje studenata iz porodica sa troje i više djece

 

Град Зворник расписао је Конкурс за додјелу стипендија студентима у школској 2022/23. години. Од ове године уведена је нова категорија високошколаца која ће бити стипендирана из градског буџета, а то су студенти из породица са троје и више дјеце.

 – Стипендије у укупном износу од 1.000 КМ која ће се исплаћивати у 10 мјесечних рата, уколико испуњавају услове предвиђене Конкурсом, биће додијељене свим студентима са просјеком оцјена већим од 8,50, свим студентима прве године студија а који су носиоци „Вукове дипломе“ из средње школе, свим студентима без оба родитеља и студентима са сметњама у развоју, те за 10 студената мастер студија са просјеком оцјена већим од 9,00 – saopšteno je iz GU Zvornik.

Đak sport – Zvornik!

Студентима слабог материјалног стања, студентима из породица ратних војних инвалида од 1 до 4 категорије и цивилних жртава рата, те студентима из вишечланих породица висина стипендије и број рата биће одређени на основу броја приспјелих пријава и расположивих средстава.

 – Конкурс је отворен закључно са 26. децембром 2022. године, а објављен је на огласној табли Градске управе Зворник, у мјесним канцеларијама и на званичној интернет страници www.gradzvornik.org. Обрасци захтјева и изјава могу се преузети на шалтеру Градске управе Зворник и на интернет страници Градске управе – navodi se u saopštenju.

Из буџета Града Зворника за стипендирање студената у школској 2022/23 години планирано је 200.000 КМ.

(InfoBirač)