У Зворнику одржана централна трибина СДС-а и ПДП-а

Unite Gallery Error:

Gallery with alias: sdspdp not found

У Зворнику одржана централна трибина СДС-а и ПДП-а

 

У Рекреативно спортском центру у Зворнику, вечерас је одржана централна трибина Српске демократске странке и Партије демократског прогреса.

Предсједник Српске демократске странке и кандидат за члана Предсједништва БиХ из Републике Српске Мирко Шаровић поручио је да је Зворнику потребан другачији развој.

 – Зворник треба да се развија као регионални центар, а он то сада није. Овдје је мјесецима, годинама, присутна борба тајкуна за черупање јавних добара, а са тиме ћемо након ових избора завршити. То је оно што се очекује од власти коју ће чинити СДС, ПДП и Листа „За правду и ред“ Небојше Вукановића – рекао је Шаровић.

Шаровић је поновио да су прије Зворника имали трибину у Сребреници.

 – У Сребреници смо рекли да постојећи концепт треба напустити, а Српска демократска странка ће водити сасвим другу политику. Да би нашем народу у Сребреници било боље и да би се та општина развијала те да би дјеца тамо остала и биле пуне школе, неопходно је да се у Сребреницу улаже. Наопак је концепт да се Сребреница свјесно и намјерно сиромаши. Због тога се треба окренути напретку и развоју јер је то у интересу тога града и Републике Српске – рекао је Шаровић.

Кандидат за предсједника Републике Српске Јелена Тривић поручила је да срећна што је поново у Зворнику неколико седмица након протеста „Одбрана Алумине“ када су исказали одлучност да кључне ресурсе сачувају.

 – Многе ствари ће се након 2. октобра промијенити и ја поручујем да ће сви који су се огријешили о ову државу и закон одговарати. Можда је та порука најјача, најснажнија и треба најгласније да се чује у Зворнику, који је окован групама које ћемо ми, поготову онима који су се наслонили на инстутције, ногом истјерати из тих институција и отјерати у неке друге институције – рекла је Тривић и оцијенила да садашњу власт чека пораз 2. октобра.

Покушај да јој подметну лажне документе о примљеном новцу, Тривићева је оцијенила као „чист аматеризам лоших ђака“.

 – То је нешто што је насмијало јавност Републике Српске. Мој академски живот и живот моје породице је чист. Доћи ће вријеме за наплату и ти који су то подметали ће одговрати. Уједно, то је цртање мете на мом челу, и не само мени, него и мојој дјеци. Но, истина је спора, али она као и вода нађе свој пут – навела је Тривићева.

Предсједник Градког одбора СДС-а и носилац листе на Народну скупштину Републике Српске за Изборну јединицу 7, Драгомир Васић истакао је да дошло вријеме промјена након 16 година власти СНСД-а те да очекује побједу Мирка Шаровића и Јелене Тривић.

 – Оно што бих ја највише волио јесте да вратимо повјерење у институције. Нама треба предсједник Републике Српске који ће бити представник свих грађана, а не да их дијели. Треба нам народна скупштина која ће доносити добре и квалитетне законе у корист свих грађана и треба нам јака и способна влада да те законе спроводи, али тако да сви грађани буду једнаки пред законом. Ја сматрам да данас није таква ситуација и да су све ове институције узурпиране од стране једног човјека. Треба нам слобода – истакао је Васић и додао да ће одмах по доласку на власт истражити цијели случај око „Алумине“.

 – Желимо да видимо, као што сам и рекао на протестима, ко је стварно онај човјек који стоји у сјенци свих дешавања око Алумине – навео је Васић.

Предсједник Градског одбора ПДП-а и носилац листе за Народну скупштину Републике Српске и Изборну јединицу 7, Митар Видаковић навео је да је Зворник прелијеп град са доста могућности за разлој.

 – Нажалост, познати смо по неправилнсотима, прије свега у вези избора, по корупцији и владавини једног човјека. Надамо се да ћемо промјеном власти Зворник учинити бољим градом, да ћемо добити једну модерну саобраћајницу кроз исток Републике Српске која ће отворити могућности за развој и нова запошљавања у овом дијелу Републике Српске – рекао је Видаковић.

(Предизборни маркетинг)