АКТУЕЛНОВЛАСЕНИЦА

Donacija vlaseničkom Domu zdravlja

Donacija vlaseničkom Domu zdravlja

209033

 

U vlaseničkom Domu zdravlja od danas je na raspolaganju novi ultrazvučni aparat koji je donacija australijske humanitarne organizacije Nest i stomatološka stolica, koju je donirao Kabinet predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović.

Značajne donacije trebalo bi da poboljšaju kvalitet i broj usluga u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Godišnje se u Domu zdravlja u Vlasenici obavi oko 300 ultrazvučnih pregleda. Do sada je na raspolaganju ljekarima bio star i funkcionalno ograničen aparat. Od danas, na raspolaganju je savremen ultrazvučni aparat koji će omogućiti nove dijagnostičke procedure.

keso gradnja 1

– Na ovaj način pacijentima ćemo obezbijediti nove dijagnostičke metode koje će moći da obave u Domu zdravlja Vlasenica koje su do sada obavljali u regionalnim zdravstvenim centrima. Ono što ne bude u domenu porodične medicine, mi ćemo angažovati i spoljne saradnike, najvjerovatnije radiologa, iz jednog od regionalnog zdravstvenih centara – pojasnila je Gordana Krstić, direktorka Doma zdravlja.

I na Odjeljenju stomatologije su zadovoljni. Zahvaljujući donaciji predsjednice Srpske Željke Cvijanović, na raspolaganju je nova stomatološka stolica.

– Ovo će bez sumnje unaprijediti sistem zdravstva u Domu zdravlja. Svaki poklon je vrijedan, a ovo je oprema koja je prijeko potrebna Vlasenici kako naši sugrađani ne bi moralu za svaki sitniji pregled da idu u Zvornik u bolnicu – rekao je Miroslav Kraljević, načelnik opštine Vlasenica.

Ova zdravstvena ustanova u prethodne dvije godine pozitivno je poslovala, a od januara Dom zdravlja je „bogatiji“ i za novo sanitetsko vozilo koje je donirala Vlada Republike Srpske.

296300007 545796297331284 2037502310986678388 n
Keso gradnja DOO Zvornik

(Izvor: RTRS)