ЈЗУ „Болница Зворник“: Понуда за посао младом студенту медицине

ЈЗУ „Болница Зворник“: Понуда за посао младом студенту медицине

 

На порталу еСребреница недавно је изашла прича о младом студенту медицине из Братунца, који је изразио желју да по завршеним студијама остане и ради у нашој землји, иако је имао понуду за посао у струци у Америци.

 – Прича о овом студенту стигла је и до директора ЈЗУ Болница Зворник, Ивана Поповића, те је одлучио да га позове, упозна и разговара са њим – саопштено је из ове установе.

Ријеч је о Горану Стојановићу из Братунца, студенту шесте године медицинског факултета у Фочи, који је због свог доброг просјека и ваннаставних активности изабран од Фондације „Јерицхо“, у конкуренцији од више од 120 пријавлјених кандидата из наше землје, одабран је међу 17 колега из читаве землје да буде њихов стипендиста, а ове године је позван и посјетио је Америку, државу Мичиген и одрадио праксу у трајању од шест седмица у клиници за Хитно збрињавање пацијената.

Горан је у америчкој клиници показао велико знање, стручност и колегијалност, те је добио позив од челника клинике Спецтрум Хеалтх Буттерwортх да по завршетку студија дође и буде лјекар у мичигенској клиници.

 – Међутим, Горан има планове да остане у нашој землји, што је, између осталих његових квалитета, навело директора зворничке болнице Ивана Поповића да Горану, по завршетку његових студија медицине, понуди запослење у нашој установи – стоји у саопштењу.

Млади студент медицине, изузетне скромности, одушевлјен понудом, захвалио се уз ријечи да није ни вјеровао да би ово могло да се догоди, будући да му је желја и била запослење у Болници Зворник, посебно због проширења и напретка установе.

 – Захвалјујемо се порталу еСребреница за објавлјену причу о Горану, а младом Горану желимо да преостале испите заврши са успјехом, како би што прије могао постати дио тима Болнице Зворник – навели су у саопштењу.

(ИнфоБирач)