СРЕБРЕНИЦА

Popravke i sanacije asfalta u Srebrenici, uskoro i gradska garaža

Popravke i sanacije asfalta u Srebrenici, uskoro i gradska garaža

panaduriste

 

U Srebrenici je počela sanacija oštećenih ulica u centru grada. Stanovnici naselja Panađurišta dobili su asfalt nakon što je dio starog skinut prije nekoliko sedmica oko zgrade i čekala se sanacija kako bi se saobraćaj odvijao normalno i uredio parking prostor.

Sanirani su dijelovi asfalta u centru grada, srednjoj ulici, kod škole, džamije te urađenje druge manje sanacije asfalta gdje su bile rupe.

beoprom

Uskoro gradska garaža

Mladen Grujičić, načelnik opštine Srebrenica, kaže da slijedi potpisivanje ugovora sa izvođačem radova na izgradnji gradske garaže, a već ove i naredne sedmice će da počnu radovi.

 – Biće to jedan velelepan objekat koji je prijeko potreban Srebrenici, jer će imati parking mjesta za oko 60 vozila. Otvaranjem gradske garaže uveliko će se rasteretiti prostor gdje građani parkiraju svoja vozila, a ujedno otvara se i prostor za zapošljavanje lica koje će naplaćivati parking pomenute garaže – rekao je Grujičić za RTV Srebrenica.

gara%C5%BEa u srebrenici skic

Iako se ne čini tako, gradski dio Srebrenice ima probleme sa parking mjestima, posebno u periodu radnog vremena kada je skoro nemoguće pronaći slobodno mjesto.

(Izvor: esrebrenica)