„Алумина“: Малишани из Дјечијег вртића „Невен“ организовали акцију солидарности

„Алумина“: Малишани из Дјечијег вртића „Невен“ организовали акцију солидарности

 

Малишани из фабричког обданишта “Невен”, који припадају вртићкој групи Рибице, узраста од четири до пет година,  у сарадњи са својим васпитачицама и родитељима, организовали су акцију солидарности за дјецу у три социјално угрожене породице на подручју града Зворника.

Хуманитарни караван из “Алумине” је обрадовао малишане Милене Костадиновић из Табанаца, Ненада Симића из Скочића и Живка Станојевића, из насеља Брањево.

 – Веома смо задовољни оѕивом и како су наша дјеца, са својим родитељима, прихватили ову акцију – каже Зорана Срећковић, васпитачица у вртићкој групи Рибице, која је са колегиницом Миленом Мијатовић,  предала поклоне у Табанцима, Скочићу и Брањеву.

У хуманитарним пакетима били су велики број одјеће, обуће, играчака, основних животних намирница, средстава за личну хигијену, школског прибора…

Ова акција је прави примјер како се и у предшколском окружењу могу створити претпоставке за развој солидарности и да научимо дјецу да помажу другима у тешким тренуцима и да се саосјећају са њиховим проблемима.

 – Дјеца су била јако срећна кад смо покренули акцију солидарности, исказана је посебна љубав и емпатија,  свих 24-оро малишана у нашој групи  је донијело одређени поклон са жељом да усреће неке њихове другаре – истиче  Зорана Срећковић, поручујући да ће и убудуће бити хуманих акција из нашег најмлађег колектива.

(Алумина инфо)