АКТУЕЛНОАЛУМИНАЗВОРНИК

Sindikat ,,Alumine”: Radnici i menadžment najbitniji faktori u kreiranju budućnosti fabrike

Sindikat ,,Alumine”: Radnici i menadžment najbitniji faktori u kreiranju budućnosti fabrike

Alumina.JPG3
default

 

Aktuelna dešavanja oko kompanije Alumina, izazvana nezakonitom prodajom državnih potraživanja u stečajnoj masi BIRAČ ad Zvornik, još jednom su jasno pokazala da su radnici, sindikat i menadžment Alumine zauzeli ispravan stav od samog početka –  navedeno je u saopštenju Sindikalne organizacije ,,Alumine”.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Sada vidimo da je Stečajni upravnik ,,odbio da u tabelu povjerilaca, umjesto institucija Republike Srpske, upiše ,,Pavgord“, koji je nedavno za 43 miliona kupio državna potraživanja…“. Razlozi koje je naveo za ovakav stav su svakako dovoljni da ukažu na niz nezakonitosti i nelogičnosti u pokušaju postupka prenošenja potraživanja, tj. ,,ugovora u kojima neko, ko nije povjerilac u stečajnoj masi, pokušava da prenese tuđa potraživanja na treće lice“, itd.

mikoo

Dakle, osim nezakonitosti u samom pokušaju netransparentne prodaje, na koje smo već ukazivali, a zbog čega su krenuli radnički protesti i pokrenute prve tužbe, sada vidimo da postoje niz dodatnih nezakonitosti na koje je ukazao Stečajni upravnik. Sindikat daje punu podršku ovom njegovom stavu i očekuje da bude istrajan u zakonskom provođenju i završtku stečajnog postupka nad fabrikom BIRAČ.

Takođe, zbog raznih pokušaja ,,lova u mutnom“ od strane pojedinaca, koji, na žalost, predstavljaju institucije Republike Srpske, ali i zbog potreba da se stečajni postupak što prije okonča, Sindikalni odbor Alumine traži da se u što skorije vrijeme održi jedan, ili više sastanaka svih relevantnih faktora, koji su bitni za završetak stečaja BIRAČ-a i za buduće poslovanje Alumine, uz obavezno prisustvo predstavnika radnika i menadžmenta. Radnici i menadžment su trenutno najbitniji faktori u kreiranju sigurne budućnosti fabrike. Zato se moraju uvažiti mišljenja i predlozi, kojih svakako imamo za ponudu – stoji u saopštenju Sindikalne organizacije ,,Alumine”.

03
Hotel Vidikovac – Zvornik!

InfoBirač