Синдикат ,,Алумине”: Радници и менаџмент најбитнији фактори у креирању будућности фабрике

Синдикат ,,Алумине”: Радници и менаџмент најбитнији фактори у креирању будућности фабрике

дефаулт

 

Актуелна дешавања око компаније Алумина, изазвана незаконитом продајом државних потраживања у стечајној маси БИРАЧ ад Зворник, још једном су јасно показала да су радници, синдикат и менаџмент Алумине заузели исправан став од самог почетка –  наведено је у саопштењу Синдикалне организације ,,Алумине”.

Саопштење преносимо у цјелости:

Сада видимо да је Стечајни управник ,,одбио да у табелу повјерилаца, умјесто институција Републике Српске, упише ,,Павгорд“, који је недавно за 43 милиона купио државна потраживања…“. Разлози које је навео за овакав став су свакако довољни да укажу на низ незаконитости и нелогичности у покушају поступка преношења потраживања, тј. ,,уговора у којима неко, ко није повјерилац у стечајној маси, покушава да пренесе туђа потраживања на треће лице“, итд.

Дакле, осим незаконитости у самом покушају нетранспарентне продаје, на које смо већ указивали, а због чега су кренули раднички протести и покренуте прве тужбе, сада видимо да постоје низ додатних незаконитости на које је указао Стечајни управник. Синдикат даје пуну подршку овом његовом ставу и очекује да буде истрајан у законском провођењу и заврштку стечајног поступка над фабриком БИРАЧ.

Такође, због разних покушаја ,,лова у мутном“ од стране појединаца, који, на жалост, представљају институције Републике Српске, али и због потреба да се стечајни поступак што прије оконча, Синдикални одбор Алумине тражи да се у што скорије вријеме одржи један, или више састанака свих релевантних фактора, који су битни за завршетак стечаја БИРАЧ-а и за будуће пословање Алумине, уз обавезно присуство представника радника и менаџмента. Радници и менаџмент су тренутно најбитнији фактори у креирању сигурне будућности фабрике. Зато се морају уважити мишљења и предлози, којих свакако имамо за понуду – стоји у саопштењу Синдикалне организације ,,Алумине”.

Хотел Видиковац – Зворник!

ИнфоБирач