У Сребреници ове године уписано више правака

У Сребреници ове године уписано више правака

 

На територији општине Сребреница ове године је у први разред уписано више првака него прошле године, укупно 50 првачића, пише ЕСребреница.

 – У Прву основну школу Сребреница уписано је 45 првака, од којих 28 у централној школи, 14 у подручном одјељењу у Поточарима, двоје у подручном одјељењу у Осмачама и један првак у Жутици, док у Сасама, Сућеској и Осату није било уписаних првака – рекла је директорица ове школе Сњежана Јандрић.

Прошле године затворено је подручно одјељење ове школе у Подравању, а у централној школи отворено је једно одјљење за ученике са сметњама у развоју.

Ђак спорт – Зворник!

Према ријечима директорице Основне школе „Коста Тодоровић“ Скелани Сање Мочевић у Скеланима је уписано пет првака, као и прошле године. Она каже да је тренд сваке године да се број ученика смањује јер је општина разуђена, а Скелани уз границу са Србијом и удаљени од административног центра.

На територији општине Сребреница прошле године је уписано 39 првака, а ове године 50.

Из Министарства су навели да је у прве разреде основних школа уписано око 9.100 ученика, што је за око 130 више у односу на број ученика из прошле школске године. Настава у основним и средњим школама у Републици Српској у новој школској години 2022/2023. почеће у четвртак, 1. септембра, речено је из Министарства просвјете и културе Републике Српске.

НЕW ИН | Будите спреми за јесен уз прслуке из нове #Схоотер колекције!
Посјетите нас или наруц̌ите онлајн 🛍🎉
Видимо се, Ваш Схоотер!

(Извор: есребреница.ба)