Расписан конкурс за субвенције на стамбене кредите, ево ко може да се пријави

Расписан конкурс за субвенције на стамбене кредите, ево ко може да се пријави

 

Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске расписало је данас конкурс за избор корисника субвенције каматне стопе на стамбене кредите за младе и младе брачне парове који ће бити отворен до 12. септембра.

На конкурс могу да се пријаве лица која су закључила уговор са комерцијалном банком која врши пласман кредитних средстава из кредитне линије Инвестиционо-развојне банке Републике Српске и у тренутку склапања тог уговора имала до навршених 35 година.

Из ресорног министарства саопштено је да се може пријавити и судужник, односно брачни партнер лица које је закључило наведени уговор са комерцијалном банком. 

Такође, услов је да је у тренутку закључивања уговора судужник имао до навршених 35 година. У саопштењу се додаје да у том случају пријаву на конкурс подноси судужник.

На конкурс могу да се пријаве лица која имају мјесто пребивалишта у Републици Српској. Апликациона форма за подношење захтјева за додјелу субвенције каматне стопе на стамбене кредите за младе и младе брачне парове може се преузети на сајту Владе Републике Српске.

На конкурс се не пријављују лица која су већ корисници субвенције каматне стопе по датом стамбеном кредиту, јер једном додијељена субвенција важи до краја отплате кредита. 

Хотел Видиковац – Зворник!

(ИнфоБирач)