Бијељина: Афера око наплате осигурања након незгода – ухапшене четири жене, међу њима докторка и полицајка

Бијељина: Афера око наплате осигурања након незгода – ухапшене четири жене, међу њима докторка и полицајка

 

Докторица и полицајка ухапшене су у акцији „Полиса“, коју је јуче спровео МУП Српске, а на чијој мети су били осумњичени да су проналазили учеснике саобраћајних незгода, наговарали их да накнадно лажно пријаве да су повријеђени, организовали преглед код љекара који је фалсификовао љекарске налазе, те посредовали код осигуравајућих друштава у наплати нематеријалне штете.

Потврдили су то извори „Независних новина“, који додају да су овој акцији ухапшене четири жене.

„У питању су Славица Бојић, за коју се сумња да је организатор, потом Славица Перковић, затим Сања Видаковић, докторица физијатар и стални судски вјештак, те Ана Продановић, полицајка“, појашњавају извори „Независних новина“.

Наши саговорници додају да се акција наставља, како би се утврдило да ли има још особа које би се, уз четири ухапшене Бијељинке, могле повезати са овим случајем.

„Детаљно се провјеравају сви трагови да се утврди је ли још неко у све ово умијешао прсте“, истичу извори „Независних новина“.

Како додају наши саговорници, за сада се сумња да су Бијељинке дјеловале као организована криминална група, на чијем је челу била Славица Бојић, док остале учеснице нису знале једна за другу.

„Све оне су комуницирале са Бојићевом, према засад прикупљеним доказима“, кажу наши саговорници.

Сумња се, додају наши извори, да је полицајка дојављивала када би се десила саобраћајна незгода у којој није било повријеђених.

Кесо градња ДОО Зворник

„Онда би, како се сумња, Бојићева ангажовала Перковићеву, а особе, које су учествовале у незгоди, иако нису повријеђене, преусмјераване су да иду докторици Видаковић, која је радила прегледе и давала документацију да је у незгодама ипак било наводних повреда“, кажу наши извори.

Сумња се да је на овај начин оштећено више осигуравајућих друштава, како из БиХ, тако и из Србије. Ријеч је, додаје се, о засад утврђених више од 40 кривичних дјела. С обзиром на то да је Продановићева полицајац, она ће бити суспендована и против ње ће бити поднесен захтјев за спровођење унутрашњег поступка.

(Извор: Независне)