Суд БиХ одбио жалбу Тужилаштва и у другостепеном поступку потврдио ослобађајућу пресуду за Драгомира Васића

Суд БиХ одбио жалбу Тужилаштва и у другостепеном поступку потврдио ослобађајућу пресуду за Драгомира Васића

 

Суд БиХ одбио је жалбу Тужилаштва и у другостепеном поступку потврдио ослобађајућу пресуду за Драгомира Васића. У разговору за наш портал Васић је истакао да је задовољан што је доказао истину која је важна не само за њега лично већ и за остале руководиоце који су са њим били оптужени као и за све припадника МУП-а Републике Српске.

 – Након седам и по година суђења и саслушања 163 свједока, од којих 28 заштићених, ослобођен сам по свих десет тачака оптужнице за удружени злочиначки подухват као и четворица нижерангираних руководилаца СЈБ Зворник који су били оптужени као моји помагачи. Сада је завршен и другостепени поступак којим је потврђена ослобађајућа пресуда – рекао је Васић.

Он је додао да је у овом процесу изгубио „скоро пола живота“.

 – Скоро петнаест година је трајала истрага, пет Тужилаштва у Хагу, а десет Тужилаштва БиХ. То је период сталног стреса, али без обзира на то ја сам срећан због исхода процеса не само због мене него и остале четворице оптужених, али и свих припадника МУП-а Републике Српске јер је у мом предмету пало доста ствари за које су оптуживали наше припаднике и то ми је надраже од свега. Ја сам још у изјави коју сам дао 2014. године истакао да ћу ући у процес и доказати невиност – истакао је Васић и додао да сада не размишља да тражи одштету, али ће се о томе консултовати са својим адвокатским тимом.

 – Сада ћу покушати да се окренем нормалном животу да више времена проводим са породицом јер пет година нисам могао нигдје да изађем из земље, била су ми одузета документа. Поред тога, активније ћу се укључити у друштвено-политички живот који је скоро био замрзнут због овог случаја – навео је Васић, који се посебно захвалио свом адвокатском тиму.

 – Велику захвалност дугујем свом адвокатском тиму, Александру Лазаревићу и Озренки Јакшић, као и тимовима адвоката остале четворице колега и ово је успјех свих нас. Заједно смо радили и заједно доказали невинсот – рекао је Васић.

Поред Васића ослобођени су Миодраг Јосиповић, Бранимир Тешић,  Данило Зољић и Радомир Пантић.

(ИнфоБирач)