Литијом, служењем литургија и акатиста, прослављен Свети Сисоје Велики

Литијом, служењем литургија и акатиста, прослављен Свети Сисоје Велики

 

Служењем светих литургија и акатиста у свим зворничким храмовима и црквама, прослављен је јуче Свети преподобни Сисоје Велики. У храму Светог Јована Крститеља служен је акатист Светом Сисоју Великом испред иконе у трону и честице моштију које се налазе у овом храму. У храму Свете Огњене Марије у Челопеку, након служења акатиста, литија је кренула од храма и прошла кроз насеље Челопек у дужини од пет километара.

Литији је присуствовао велики број вјерника носећи црквене барјаке и иконе. И на Ђурђевграду, у храму Свете Петке, служен је акатист Светом Сисоју Великом и молитва за дјецу.

Ваш Схоотер – Зворник!

Обраћајући се присутнима сештеник Јован Максимовић рекао је након службе да радост сабрања у име прослављања Преподобног Сисоја Великог буде утјеха, као и на помоћ свим људима, а посебно дјеци.

– Да Господ молитвама Светог Сисоја Великог сачува оно што нам је најдраже – нашу дејцу у овим тешким временима, искушења, падања и посрнућа, а ако Бог да и уздизања – рекао је свештеник Максимовић.

Испред храма свештеници су резали крсне хљебове које су донијеле мајке на освећење за благослов своје дјеце. Након молитве, у свим црквама организовано је послужење и дјечије игре.


(ИнфоБирач)