АКТУЕЛНОЗВОРНИККОШАРКАСПОРТСПОРТ

Кošarкašкi turnir za pomoć porodici Manojlović  

Кošarкašкi turnir za pomoć porodici Manojlović  

viber image 2022 07 02 21 40 57 139

 

U Zvorniku je juče počeo dvodnevni košarkaški turnir „Maks bet 3×3 stritbal“ koji, osim sportskog, ima i humanitarni karakter zbog prikupljanja sredstava za rješavanje stambenog pitanja zvorničkoj porodici Manojlović.

Član Organizacionog odbora ovog turnira Veljo Tijanić rekao je da na turniru učestvije 21 ekipa sa regije Birač, od kojih je devet juniorski i 12 seniorskih ekipa, sa oko stotinu učesnika.

On je dodao da će Zvorničani u dvodnevnom turniru moći da pogledaju kvalitetan basket i u igri i u šutiranje trojki, naglašavajući da je kotizacija 5 КM humanitarnog karaktera za izgradnju kuće porodici Manojlović.

Podsjećajući da je ovo četvrta godina kako se održava ovaj turnir, Tijanić je rekao da se ove godine radilo na tehničkoj organizaciji kako bi što više publike moglo da posmatra igru nesmetano sa svake strane.

 – Nastojali smo da ove godine uvedemo mnoge novine na turniru, od kojih je i učešće momaka koji igraju basket u kolicima, koji će odigrati revijalni meč – rekao je Tijanić i naglasio da je cilj organizatora turnira da zvornički basket vremenom preraste u kvalifikacioni za evropsko takmičenje u basketu.

286222242 1031850420797604 107637273280971978 n

Tijanić se zahvalio Gradskoj upravi Zvornika koja je prepoznala ovu ideju od samog početka organizovanja ovog turnira, pomažući da njegovo održavanje preraste u prepoznatljiv sportski događaj. 

Četvoročlana porodica Manojlović iz Zvornika očakuje istinsku pomoć ljudi dobre volje da riješi stambeno pitanje, jer se nalazi u veoma teškoj situaciji, bez ozbiljnijeg izgleda da u budućnosti riješi svoje stambeno pitanje.

Svetosavska omladinska zajednica, čiji je predstavnik Stanislav Tomoć, je sa sveštenikom hrama Svetog Jovan Кrstitelja u Zvorniku Milošem Zekanovićem pokrenula humanitarnu akciju pod nazivom „Pomozimo da Manojlovići konačno dobiju svoj dom“ kako bi svi koji žele mogli da konkretizuju pomoć porodici Manojlović.

Glava porodice Milko Manojlović imao u 2019. godini dva moždana udara koja su mu pogoršala ionako narušeno zdravlje, te da, osim invalidske penzije, nema drugih primanja, dok je supruga Zorica nezaposlena.

 – Supruga Zorica nema stalni posao, a osim brige o mužu, nastoji da svje dvoje djece, Anđelu /10/ i Miloša /9/, koja pohađaju Osnovnu školu ‘Sveti Šava’ u Zvorniku, izvede na pravi put – rekao je Tomoć i dodao da im u svim tim problemima nedostaje krov nad glavom koji, bez ozbiljnije pomoći, neće moći sami da riješe.

viber image 2022 01 24 11 58 59 608
Samouslužna autopraonica Korund – Milići!

(InfoBirač)