АКТУЕЛНОБРАТУНАЦ

U Bratuncu održan „Zlatni kotlić Podrinja“

U Bratuncu održan „Zlatni kotlić Podrinja“

287333316 2317226795091845 1434180606769212853 n 1

 

Rajska plaža u Bratuncu juče je ugostila više od 100 učesnika i 12 ekipa na drugom „Zlatnom kotliću Podrinja“ iz Bratunca, Srebrenice, Ljubovije, Vlasenice, Milića i Maribora. Pripremala se riblja čorba, a tročlani stručni žiri izabrao je tri najbolje pripremljene koje su trebale da ispune nekoliko kriterijuma i shodno tome dobiju poene.

Dragan Stević koji je idejni tvorac i inicijator ove manifestacije kaže da je pored druženja cilj promocija rijeke Drine i njenih obala, Rajske plaže, Bratunca i kulinirastva.

 – Drago mi je što ove godine imamo nekoliko istih ekipa od prošle godine kao i druge goste iz još nekoliko gradova okurženja, a prvi put i iz Slovenije. Nastojaćemo da ovu manifestaciju afirmišemo i omasovimo, a najvažnije da ovdje okupljamo ljude koji će na najbolji način predstaviti ovu opštinu, rijeku Drinu – rekao je Stević.

taverna
Za sve vrste manjih proslava!
Vasa Taverna?

Prošlogodišnji pobjednici i ove godine su opravdali prvo mjesto, a žiri je imao pune ruke posla. Prva tri mjesta nagrađena su kotlićem, sačom i roštiljem dok su uručene i specijalne nagrade i zahvalnice svim ekipama.

Stević ističe da je zahvalan svima koji su prepoznali i podržali ovu manifestaciju koja treba da promoviše vrsne kulinare iz ovog kraja, posebno gurmane i ribolovce koji spremaju najbolje kotliće.

Ove godine „Zlatni kotlić Podrinja“ održao se u sklopu 14. Međunarodnog sajma poljoprivrede, prehrambene industrije i turizma “Dani maline 2022” u organizaciji Turističke organizacije Bratunac, a pod pokroviteljstvom Opštine Bratunac.

oglas 2

(Izvor: Esrebrenica)