АКТУЕЛНОЗВОРНИК

Projekat socijalizacije: U Bečićima odmaraju i djeca iz Zvornika

Projekat socijalizacije: U Bečićima odmaraju i djeca iz Zvornika

5 125

 

U Bečićima odmara treća smjena od 118 djece koja će boraviti do 26. juna u dječijem odmaralištu „Užice“, saopšteno je iz Fonda za dječiju zaštitu Republike Srpske.

Iz Fonda su naveli da će u sklopu treće smjene zajedno boraviti djeca iz višečlanih porodica, djeca sa posebnim potrebama i hroničnim zdravstvenim smetnjama, ali i posebno nadarena djeca, talentovani sportisti i oni koji su korisnici prava dječije zaštite iz Novog Grada, Mrkonjić Grada, Banjaluke, Teslića, Bijeljine i Zvornika.

Mališani u Bečićima borave u okviru projekta „Socijalizacija djece Republike Srpske 2022“, a sa njima je u pratnji 12 vaspitača i 16 roditelja-pratilaca.Predstavnici Fonda su u ime Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, kao i Vlade Republike Srpske, koji podržavaju ovu aktivnost, mališanima poželjeli srećan put, ugodan boravak u odmaralištu, lijepo druženje i mnogo novih prijateljstava.

Ove godine planirano je da se projekat „Socijalizacija djece Republike Srpske 2022.“ realizuje u 13 smjena, u periodu od 1. juna do 24. septembra. Projekat se realizuje od 2002. godine i za prethodnih 19 godina obuhvatio je više od 34.000 lica – djece i pratećeg osoblja iz svih opština Srpske.

viber image 2022 05 19 14 42 22 890

(Izvor: zvono.media)