АКТУЕЛНОСРЕБРЕНИЦА

Srebrenica: Marija Vasić proglašena za studentkinju generacije na Pedagoškom fakultetu u Bijeljini

Srebrenica: Marija Vasić proglašena za studentkinju generacije na Pedagoškom fakultetu u Bijeljini

287055829 2314274522053739 6656793607599833804 n

 

Marija Vasić iz Srebrenice proglašena je za studentkinju generacije na Pedagoškom fakultetu u Bijeljini, Univerziteta Istočno Sarajevo, smjer Predškolsko vaspitanje i obrazovanje. Кoličina ljubavi, smijeha i zabave koju djeca svakodnevno pružaju su imali presudan uticaj na nju zbog čega se odlučila da studira baš ovaj smjer i da radi sa djecom.

 – Izabrala sam ovu profesiju, zvanje jer volim da radim sa djecom, dok su ocjene došle same po sebi iako mi nije bio cilj da budem student generacije. Trud i rad se isplatio i mogu reći da sam ponosna na sebe – kaže Marija.

Ona je upisala master studije i već se bavi naučnim radom, a po završetku redovnih studija odmah je počela da radi u Dječijem vrtiću „Poletarac“ u Srebrenici kao pripravnik gdje stiče praktično iskustvo i primjenjuje stečeno znanje.

taverna A6 KAFANSKO VECE 01

 – Imam ambicije da se dalje usavršavam i obrazujem, nadam se da ću shodno obavezama i poslu upisati i doktorske studije, a izuzetno mi je važno da napredujem – rekla je ona.

Vasićeva je istakla da je od velikog značaja za djecu da se još u ranom, a svakako i predškolskom periodu posveti posebna pažnja.

 – To je najpogodniji period gdje djeca stiču prve navike, znanja i vještine prilikom rada sa stručnim ljudima kao što je slučaj u vrtiću u Srebrenici – kaže Marija.

Dječiji vrtić „Poletarac“ u Srebrenici jedna je od najboljih predškolskih ustanova ovog tipa u ovom dijelu Republike Srpske, koji pored moderne i funkcionalne zgrade ima kvalitetnu opremu, nastavna sredstva za rad i stručno osoblje.

Marija kaže da je ova nagrada dobar način promovisanja sredine iz koje dolazi jer je iz Srebrenice mnogo mladih uspješnih ljudi koji su najbolji ambasadori ove opštine.

oglas 2

(Izvor: FB ESrebrenica)