АКТУЕЛНООСМАЦИ

Šeranić: U ambulanti u Osmacima uskoro laboratorijske usluge

Šeranić: U ambulanti u Osmacima uskoro laboratorijske usluge

1 3

 

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je danas u Osmacima da će građani ove opštine uskoro moći da dobiju u ambulanti u Osmacima zdravstvene usluge zbog kojih su morali da idu u Zvornik.

Šeranić je, nakon razgovora sa načelnikom opštine Osmaci Radanom Sarićem, rekao novinarima da su u ovaj projekat uključeni i direktori Doma zdravlja i Bolnice Zvornik da pomognu da se obezbijedi sve što je potrebni kako građani Osmaka ne bi morali da odlaze u Zvornik po zdravstvene usluge.

 – Jako je važno i pokretanje aktivnosti na instaliranju stomatološke stolice u Osmacima kako bi se time pokrenuo projekat male školske stomatologije da roditelji ne bi morali da vode djecu u Zvornik nego da dobuju preventivne stomatološke usluge ovdje u svom mjestu. Osnovna škola u Osmacima je blizu ambulante i nema potrebe da se formira školska ambulanta, jer se u okviru postojeće ambulante može adekvatno organizovati ovaj projekat – ocijenio je Šeranić.

taverna

Ističući da takav projekat živi u gradu Zvorniku, Šeranić je rekao da bi to bio razlog više da se dobra praksa iz Zvornika premjesti i u Osmake.

Šeranić je rekao da je da načelnikom razgovarao i o potrebama i mogućnostima da se ova opština javi i na druge projekte Vlade Republike Srpske, izvan resora zdravstva, i dodao da je jako važno da ljudi imaju informacije da mogu, shodno svojim potrebama, da se javljaju i ostvaruju svoja određena prava.

Sarić je rekao da je, zahvaljujući ministru Šeraniću, dogovorena saradnja sa Domom zdravlja Zvornik da od 1. jula ambulanta u Osmacima dobije dodatne zdravstvene usluge koje podrazumijevaju kompletne usluge laboratorijskih nalaza.

 – Svi nalazi koji se rade u Domu zdravlja u Zvorniku moći će da se rade i u ambulanti u Osmacima jednom sedmično – rekao je Sarić i dodao da će jednom sedmično biti angažovana ekipa Doma zdravlja Zvornik koja će dolaziti u ambulantu u Osmacima, uzimati uzorke krvi adekvatno ih transportovati u laboratoriju u Zvorniku i vršiti analizu.

beoprom

Sarić je rekao da će u slučaju da se pojavi veća potreba biti dogovoren dolazaka dva ili tri dana sedmično. On se zahvalio i federalnom ministru za izbjegla i raseljena lica Edinu Ramiću za donaciju stomatološke stolice i kompletne opreme opštini Osmaci.

 – Stomatološka stolica se već nalazi u ambulanti i samo se čeka njena instalacija i puštanje u rad – rekao je Sarić i dodao da će u dogovoru sa Domom zdravlja iz Zvornika stomatološka ambulanta raditi dva dana sedmično, a po potrebi i više.

Sastanku su prisustvovali i direktori Bolnice i Doma zdravlja Zvornik Ivan Popović i Radivoje Aćimović.

viber image 2022 05 08 15 37 45 957 Copy 1

(InfoBirač)