АКТУЕЛНОЗВОРНИК

Organizovan prijem za „vukovce“ i učenike generacija dvije zvorničke srednje škole

Organizovan prijem za „vukovce“ i učenike generacija dvije zvorničke srednje škole

281149860 1014169029232410 5706842950799247800 n

 

Povodom obilježavanja Dana grada Zvornika, 21. maja, gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović organizovao je danas prijem za „vukovce“ i učenike genaracija dvije zvorničke srednje škole te im uručio skromne poklone. On je ovom prilikom istakao da su to najbolji ljudi koji su izašli iz naših redova u ovoj godini.

 – Oni će se već na jesen razići širom regiona sa željom da svoje znanje šire, da se usavršavaju kako bi se jednog dana uhvatili u koštac sa svim problemima koje život nosi. Zahvalan sam svim njima, profesorima i direktorima škola, a Gradska uprava će po starom običaju svim vukovcima obezbijediti stipendije – rekao je Stevanović.

Risto Zekić učenik generacije Tehničkog školskog centra za trogodišnja zanimanja zahvalan je svima koji su organizovali ovaj prijem.

 – Zahvalan sam dirketoru školi koji je obezbijedio da imamo odlične uslove za sticanje znanja, ali i roditeljima koji su me podržavali i vjerovali u mene. Trenuno imam ponudu za posao te ću razmisliti da li ću odmah početi da radim ili ću nastaviti dalje školovanje – istakao je Zekić.

Direktorica Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“ Biljana Pisić istakla je je ovo još jedna dobra generacija učenika.

280819998 1014170309232282 69186058242273566 n

 – Ova generacija ne zaostaje za prethodnima što su pokazali na različitim školskim takmičenjima. U generaciji imamo 15 „vukovaca“, a učenici generacije su Anđela Mitrović iz gimnazije i Aldina Mujkić kod trogodišnjih zanimanja, sa smjera kuvar. Svi oni se spremaju da upišu prestižne fakultete, a čak i Aldina za koju su na praktičnoj nastavi istakli da je vrhunski kuvar razmišlja o daljem školovanje iako već ima ponudu da radi i vjerovatno će početi sa radom, a onda nastaviti dalje obrazovanje – rekla je Pisićeva.

Anđela Mitrović, učenica generacije za četvorogodišnja zanimanja u zvorničkom SŠC „Petar Kočić“ istakla je da se uz dobru organizaciju sve može postići.

 – Iako je gradivo u gimnaziji zahtjevno, sve se može postići ukoliko ste dobro organizovani. Planiram da upišem Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, smjer softversko inženjerstvo – istakla je Mitrovićeva.

Ana Erak, učenik generacije četvorogodišnjih zanimanja u Tehničkom školskom centru kaže da nije bilo lako doći do ovog uspjeha.

 – Uz puno truda i rada sve je moguće, mada je u generaciji bilo zaista dosta odličnih učenika koji su postigli zavidne uspjehe. Planiram da upišem ono što sam i učila u srednjoj školi, odnosno opštu hemiju u Novom Sadu – navela je Erakova.

Učenik generacije u trogodišnjim zanimanjima u  zvorničkom SŠC „Petar Kočić“ Aldina Mujkić kaže da je kao kuvara odmah čeka posao.

 – Trenutno imam zagarantovan posao u restoranu gdje sam počela prkasu – rekla je Mujkićeva i dodala da nije bilo teško postići ovaj uspjeh ukoliko se voli svoje zanimanje.

IMG 0108

(InfoBirač)