АКТУЕЛНОСРПСКА И СРБИЈА

MUP Republike Srpske: Počela obuka 186 kadeta

MUP Republike Srpske: Počela obuka 186 kadeta

281798461 4936805486446679 984326973122501206 n
FOto: Fejsbuk, MUP RS

 

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i direktor policije Siniša Кostrešević prisustvovali su juče ceremoniji potpisivanja ugovora sa 186 kadeta, čime je označen početak školovanja 24. klase Policijske akademije i 10. klase Specijalne antiterorističke jedinice.

Ministar Lukač je rekao da je cilj Ministarstva bio podmlađivanje policije Republike Srpske i da je u posljednjih osam godina iškolovano 2.000 mladih policajaca na Policijskoj akademiji i 500 na Visokoj školi unutrašnjih poslova, današnjem Fakultetu bezbjednosnih nauka.

beoprom

Ministar Lukač je istakao da MUP sa terena ima pozitivne odjeke u vezi sa ponašanjem mladih policijskih službenika, te da su oni MUP-u Srpske dali novi kvalitet rada i snagu. On je poslao poruku da oni koji su odlučili da nose uniformu policije, treba da je nose časno i ponosno, za ugled svojim porodicama, kolegama i svima nama u Republici Srpskoj.

Načelnik Uprave za policijsku obuku Mile Šikman rekao je da MUP već 30 godina u kontinuitetu provodi policijsku obuku. On je naglasio da ova klasa broji 186 kadeta, od kojih je sedam za pripadnike Specijalne antiterorističke jedinice.

zo zi 1

Načelnik Šikman je naveo da obuka traje 14 mjeseci, od kojih će osam provesti na Policijskoj akademiji, dok će šest mjeseci trajati pripravnički staž koji će se realizovati po policijskim upravama širom Republike Srpske.

Direktor policije Siniša Кostrešević rekao je da se ovim značajno podiže kvalitet i energija rada u policiji. On je naglasio da je ovoj generaciji produženo školovanje za dva mjeseca, čime će biti dodatno obučeni i osposobljeni za obavljanje redovnog policijskog posla.

euro
Драги наши, код нас можете изнајмити аутобусе за ванлинијски превоз капацитета од 19 до 57 мјеста…Путујте удобно и сигурно на све дестинације…Ваше је само да кажете вријеме поласка и дестинацију, све остало је наша брига…Ваш ЕП оил!

(Izvor: MUP RS)