АКТУЕЛНОЗВОРНИК

Počelo obilježavanje Dana grada – srednjoškolci promovisali zdrave proizvode, nagrađeni najbolji radovi o Zvorniku (FOTO)

Unite Gallery Error:

Gallery with alias: kuvari not found
Unite Gallery Error:

Gallery with alias: kuvari1 not found
Unite Gallery Error:

Gallery with alias: kuvari2 not found

Počelo obilježavanje Dana grada – srednjoškolci promovisali zdrave proizvode, nagrađeni najbolji radovi o Zvorniku (FOTO)

IMG 7601 scaled 1

 

Dodjelom nagrada za najbolje radove na konkursu pod nazivom „Zašto posjetiti Zvornik“, koji je organizovala Turistička organizacija grada Zvornika, te promocijom zdrave hrane, odnosno bezglutenskih i antialergenskih proizvoda učenika ugostiteljske škole, smjer kuvar iz SŠC „Petar Кočić“, danas je počelo obilježavanje Dana grada Zvornika, 21. maja.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović istakao je da se ove godine obilježava 612 godina od prvog pisanog pomena grada. 

 – Zvornik se danas bori da opstane i sačuva ono što ima u ovom teškom vremenu. Očekujemo do kraja godine da krene proizvodnja u industrijskoj zoni sa jednim novim investitorom što je znak da smo privlačni stanim ulagačima – istakao je Stevanović.

280728954 3133713750184078 7198284665685466899 n
Vaš Shooter – Zvornik!

On je dodao da su manifestaciji počeli mladi sugrađani koji su za konkurs turističke organizacije pisali radove, odnosno poruke svome gradu.

 – Sve više se prepoznaje rad naše turističke organizacije koja se i ovaj put potrudila da čujemo glas mladih. Zadovoljni smo njihovim porukama i to je dokaz da ih treba saslušati jer imaju i boljih i originalnijih ideja od nas starijih – rekao je Stevanović i dodao da će u obilježavanju Dana grada učestvovati veliki broj sugrađana i institucija od vrtića i manifestacije crtanja svom gradu, preko ulične trke do akademije.

Prva tri mjesta na konkursu „Zašto posjetiti Zvornik“ su pripala učenicima zvorničkog SŠC „Petar Кočić“, Jeleni Sandić, Maidu Nezirovac i Anastasiji Zekić, kojima je Ivana Đokić Milanović, direktor Turističke organizacije grada Zvornika uručila prigodne nagrade. Ujedno, nagrađeno je još deset učenika obje zvorničke srednje škole za koje je žiri procijenio da su njihovi radovi takođe vrijedni pažnje.

03
Hotel Vidikovac – Zvornik!

Tri nagrađena učenika su dobila i prigodne poklone od učenika kuvara zvorničkog SŠC „Petar Кočić“ koji su danas predstavili proizvode koji su sami pravili u okviru projekta zdrave ishrane. 

Zamjenik direktora SŠC „Petar Кočić“ iz Zvornika Jovanka Glišić istakla je da su povodom Dana grada promovisali zanimanja ugostiteljske škole kuvare i konobare, ali i projekat prekogranične saradnje „Zdravi i bezbjedni proizvodi kao potencijal za novo zapošljavanje“.

243207426 1851495218355211 7767847680719628240 n
Đak sport – Zvornik!

 – Prolaznici će biti u prilici da degustiraju naše proizvode. Projekat se bazira na zdravoj hrani, odnosno to su bezglutenski i antialergenski proizvodi, a koji na kraju ima za cilj otvoranje đačkog restorana gdje će se praviti ova hrana – rekla je Glišićeva i dodala da se projekat realizuje zajedno sa srednjom školom iz Rume. 

Obilježavanje Dana grada će trajati šest dana, a pored današnjih dnevnih dešavanja večeras će od 19:00 časova u Domu omladine pozorište Maslačak odigrati predstavu „Čarobni ormar“.

viber image 2022 05 08 16 26 57 712 Copy 2

(InfoBirač)