АКТУЕЛНОЗВОРНИК

Predrag Tomić: „Vlast sprovodi nezakonite smjene koje debelo koštaju građane Srpske“

Predrag Tomić: „Vlast sprovodi nezakonite smjene koje debelo koštaju građane Srpske“

tomic

 

Nezakonite smjene direktora koje Vlada Republike Srpske sprovodi, kršeći odluke sudova, debelo koštaju građane Republike Srpske jer po dva direktora dobijaju plate za isto radno mjesto, rekao je bivši direktor Inspektorata Republike Srpske Predrag Tomić gostujući u podkastu „Pretres“ koji zajedno realizuju portal CAPITAL i Transparency International u BiH.

Tomića je Vlada RS nekoliko puta smijenila sa funkcije direktora, ali je on svaki put na sudu dobio da je nezakonito smijenjen. Na kraju je naplatio sve troškove po tom osnovu, pa su tako građani Srpske plaćali oko tri godine dva direktora u Inspektoratu.

zo zi 1

„Malo vam ide na živce da vas neko pravi budalom, mogli su da na Vladi ne usvoje izvještaj o radu Inspektorata i direktor automatski pada, nema šta da se žali, međutim ovdje sve ide poprijeko“, rekao je Tomić.

On je govorio o „kadrovskim slagalicama“, odnosima sa Petrom Đokićem, liderom stranke čiji je kadar bio.

„Možda sam ja bio probni balon da se isprobaju mehanizmi nesprovođenja odluka suda, jer vidim da je poslije mene to učestalo. Inspektorat nose glavni inspektori i ako na te pozicije dovedete ljude koji nikada nisu bili ni inspektori, onda ne znam o čemu pričamo“, kazao je Tomić.

Govorio je i o Inspektoratu, ističući da je smijenjeno i 80 odsto glavnih inspektora koji su bili u mandatu, te da su dovedeni ljudi na te pozicije s kojima se ne može raditi.

Euro
Dragi kandidati,
pravo je vrijeme da započnete osposobljavanje za vozača B, C1, C ili D kategorije . Spremili smo odlične pogodnosti za sve naše kandidate kao što su besplatan prevoz za vrijeme obuke i uvijek popularno plaćanje na rate. Želite da obradujte nekoga za 18. rođendan poklon bonom za osposobljavanje za vozača, pomoći ćemo Vam oko pripreme iznenađenja. Čekamo vas.
Informacije na telefon: 056/490-394 ili 065/448-502!

„Neka nam je Bog svima na pomoći, ali s takvim Inspektoratom se ne može raditi“, naglasio je Tomić.

Pričao je i o (ne)korumpiranosti inspektora, efektima njihovog rada, postupanju prilikom kontrola u vrijeme pandemije, kao i o kontrolama benzinskih pumpi u vrijeme rasta cijena goriva.

„Ništa nije naplaćeno od kazni jer je palo na sudu. Dolazimo u situaciju da zakoni nisu usklađeni, inspektor radi šta mu se kaže, napiše prekršajni nalog i nije ga briga što neće biti naplaćen“, rekao je Tomić.

Cijeli razgovor pogledajte na Jutjub kanalu.

viber image 2022 05 08 15 37 45 957 Copy 1

(Izvor: capital.ba)