Милићи: Остварен суфицит у прошлој години у буџету у износу од 106.000 КМ

Милићи: Остварен суфицит у прошлој години у буџету у износу од 106.000 КМ

 

Према Консолидованом извјештају о извршењу буџета општине Милићи, у прошлој години је забиљежен суфицит у износу од 106.000 КМ. Начелник Одјељења за финансије, привреду и друштвене дјелатност општине Милићи Младен Видовић каже да је буџет оптерећен издвајањима за бруто плате запослених, социјална давања и издвајања за милићки средњошколски центар.

 – За превоз ученика и стипендије у прошлој години смо издвојили око 400.000 КМ. Расту и социјална давања, тако да је буџет Центра за социјални рад преко милион КМ, што је шестина укупног буџета општине. Упркос великим расходима улажемо велике напоре у стварање услова за отварање радних мјеста – каже Видовић.

Начелник општине Марко Савић је напоменуо да је приоритет општине изградња хале у пословно-индустријској зони у Подгори, у оквиру пројекта чија вриједност је око 2.000.000 КМ. Такође је додао, да је у општини Милићи у завршној фази и пројекат уређења тротоара у улици Цара Лазара, прављење прилазних рампи, и радови у улицама у насељу Голочевина. 

 – Вриједност радова је 103.000 КМ, подржала га је Влада Републике Српске са 47.000 КМ, док је остатак издвојен из општинског буџета – каже начелник општине Милићи Марко Савић.

Самоуслужна аутопраоница Корунд – Милићи!

(Извор: магиц.ба)

Copyright © 2018-2022 Infobirač. Sva prava zadržana.