Синдикат „Алумине“: Иницијатива за откуп државних потраживања

Синдикат „Алумине“: Иницијатива за откуп државних потраживања

 

Синдикални одбор Синдикалне организације металске индустрије и рударства привредног друштва „Алумина“ упутио је данас иницијативу  за пренос, односно откуп државних потраживања која су призната у стечајном поступку Фабрике глинице Бирач АД у стечају.

Обраћамо Вам се у име радника компаније „Алумина“ и чланова Синдиката металске индустрије и рударства у циљу изналажења могућности преноса, односно откупа државног потраживања у стечајној маси „Бирача“.

Призната потраживања повјерилаца у овом стечајном поступку износе 90,5 милиона КМ, од којих су државна потраживања око 42.500.000,00 КМ (Пореска управа Републике Српске, Министарство финансија Републике Српске, Фонд ПИО, Фонд здравства, и Електро Бијељина). 

Драги кандидати,
право је вријеме да започнете оспособљавање за возача Б, Ц1, Ц или Д категорије . Спремили смо одличне погодности за све наше кандидате као што су бесплатан превоз за вријеме обуке и увијек популарно плаћање на рате. Желите да обрадујте некога за 18. рођендан поклон боном за оспособљавање за возача, помоћи ћемо Вам око припреме изненађења. Чекамо вас.
Информације на телефон: 056/490-394 или 065/448-502!

                                                                                        

Имајући у виду у каквом је положају била „Алумина“ 2013. године, када је отворен стечај над „Бирачем“, а у каквој је позицији сада, несумњиво се може видјети колики допринос су радници и менаџмент „Алумине“ имали у подизању овог привредног гиганта који је био у готово безизлазној ситуацији. Без наших напора не би било могуће постићи све ово што се остварило, па између осталог и редовно измирење свих пореза и доприноса, које,  признаћете није уопште мало. Такође, треба напоменути да је број запослених порастао за више од 50 % у односу на 2013. годину и да сад имамо око 1.500 запослених и кредитно способних радника.

Сада, када су кључни спорови, који су вођени над „Бирачом“ ријешени и кад стечајни поступак може да се приведе крају, радници су изразили жељу, (а имају и право) да буду укључени у поступак намирења и продаје, тј.откупа потраживања у стечајној маси. За разлику од дописа који смо послали 10. 08. 2018. год. када се очекивао заслужени пренос дијела државног потраживања на раднике, сада нудимо и откуп свих осталих државних потраживања у цјелости. Напомињемо да имамо довољан број заинтересованих радника који су спремни кредитно да се задуже за ову намјену, наводи се у саопштењу.

Смарт Зворник!
Упис на А2 курс немачког језика је у току! Пријаве и информације на 064/700-9834 и 065/672-203

Иницијативу за откуп државних потраживања Синдикат „Алумине“ упутио је предсједнику Владе Републике Српске, Министарству финансија и Пореској управи Републике Српске, Фонду пензијско-инвалидског осигурања, Фонду здравственог осигурања и стечајном управнику Фабрике глинице Бирач АД у стечају.

(Алумина инфо)

Copyright © 2018-2022 Infobirač. Sva prava zadržana.