АКТУЕЛНОЗВОРНИКРЕГИЈА БИРАЧСРПСКА И СРБИЈА

У Српској заражене 144 особе – у Зворнику 21 нови случај

У Српској заражене 144 особе – у Зворнику 21 нови случај

dom zdravlja 2021.

 

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске и у Болници Св. Врачеви у Бијељини извршено је тестирање 281 лабораторијског узорка, а вирус корона потврђен је код 144 особе.

Ради се о 56 мушкарца и 88 жена, од којих су 24 млађе, 89 средње и 31 старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 60 особа је из Бијељине, 31 из Бањалуке, 21 из Зворника, 10 из Угљевика, шест из Хан Пијеска, три из Лакташа, по двије из Власенице, Кнежева и Прњавора и по једна из Котор Вароша, Лопара, Мркоњић Града, Приједора, Теслића, Челинца и Шековића.

beoprom

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 17 смртних случајева. Ради се о осам мушкараца и девет жена, средње и старије животне доби од којих је пет особа из Бањлуке, по двије из Козарске Дубице и Градишке и по једна из Добоја, Костајнице, Мркоњић Града, Приједора, Прњавора, Рогатице, Шипова и Требиња.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 576, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 222, а у осталим болницама 354. На респиратору су 44 особе, 28 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 16 у осталим болницама.

zo zi 1

(ИнфоБирач)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *