АКТУЕЛНООСТАЛИ СПОРТОВИСПОРТСРПСКА И СРБИЈА

Почиње Европско првенство за рукометаше, Србија на старту са Украјином

Почиње Европско првенство за рукометаше, Србија на старту са Украјином

rukometasi srbija

 

Шампионат Европе за рукометаше почиње у Словачкој и Мађарској, а Србија ће од 18 сати, на старту Ц групе у Сегедину, играти против Украјине. Два дана касније слиједи дуел са Хрватском, а потом против Француске 17. јануара. Двије најбоље селекције избориће пласман у другу фазу.

 – Украјина је промијенила тренера, промијенила је много играча, састав је потпуно другачији. Гледамо утакмице које су играли у претходним квалификацијама, пратимо игре рукометаша који су у саставу и на овом такмичењу како бисмо имали више информација, али јасно је да са новим тренером могу променити комплетно систем и морамо бити спремни на све. У сваком случају морамо се концентрисати на себе и трудити се да поставимо игру у одбрани и нападу и затим током меча трудити се да прикупљамо додатне информација – поручио је селектор Србије Тони Ђерона.

beoprom

Репрезентативац Србије Мијало Марсенић истакао је да екипа има систем који је довео до добрих резултата током прошле године и неће одступати од тога.

 – Ко год да је ту и ко год да недостаје, ми не одустајемо од нашег система који је давао резултата. Треба да се држимо тога, да гледамо прво себе, па противника, да је то најбитније у овом тренутку, да играмо нашу игру, да играмо у одбрани као што смо играли до сада и надам се да ће то бити добро – рекао је Марсенић.

zo zi 1

(Извор: РТС)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *